Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Pakepintos ūmėdės
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
300 gramų | ūmedės |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 vienetas | svogūnai |
3 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jūros gėrybių mišinys
- Kelmučių kotletukai
- Troškinta žuvis
- Šutintas karosas
- Višta, troškinta su česnaku
- Troškinta vištiena
- Troškinti kalmarai
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
- Marinuotų kalafiorų troškinukas
- Šutintas karšis
- Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
- Plovas su baklažanais
- Troškinti burokėliai
- Troškinta vėgėlė su grybais ir agurkais
- Baravykai svogūnų padaže
- Virtas karšis su obuoliais
- Vegetariškas troškinukas
- Grybai, troškinti baltajame vyne
- Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
Pakepintos ūmėdės
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Ūmedės,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
3 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Petražolės
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...