4 vienetai | vištiena (file) |
5 vienetai | persikai (konservuoti) |
2 arbatiniai šaukšteliai | karis |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Žąsų kepenėlių šašlykas
- Kepta kurapka
- Vištienos kotletai su daržovėmis
- Kebabas
- Vištienos filė su grybų padažu
- Vištienos apkepėlė
- Višta rankovėje
- Vištiena su anansų žeidais
- Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
- Šventiška žąsies krūtinelė
- Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
- Naminės mini tortilijos
- Aštrūs vištienos sparneliai
- Keptos vištos blauzdelės
- Vištienos kotletai su slyvomis
- Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
- Greiti vištienos kąsneliai
- Vištiena iš garų su rozmarinu
- Viščiukas folijoje
Vištiena su persikais ir kariu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, file,
4 vienetai -
Persikai, konservuoti,
5 vienetai -
Karis,
2 arbatiniai šaukšteliai - Druska
-
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sukapojame svogūną. Kepame jį šlakelyje alyvų aliejaus, dažnai maišant. Kol svogūnas kepa, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais kubeliais. Kai svogūnas tampa tarsi permatomas, įpilame gerą puodelį ar daugiau vandens ir sudedame miltuose apvoliotus vištienos gabalėlius. Vanduo turi beveik apsemti vištieną. Po minutės maišome, vis prižiūrint, kad netruktų vandens ir apačioje esantys svogūnai neprisviltų... Šiek tiek pakepus vištai (ji turi darytis balta), sumetame kubeliais supjaustytas persikų puseles. Pabarstome pipirais ir druska. Vis dar maišome :) Įdedame porą šaukštų grietinės ir karį, maišome tol, kol gausis kreminis, vientisas, nei per skystas, nei per klampus padažas. Dar šiek tiek patroškiname, paskanaujame ar netrūksta druskos.
Kaip žinia - vištienos nereikia ilgai troškinti. Todėl šitas patiekalas gaunasi ypatingai greitai, ir nereikalauja daug pasiruošimo. Patiekiame su ryžiais ar makaronais.