
1 vienetas | vištienos krūtinėlės | |
100 mililitrų | kvietiniai miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
0.25 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų | |
150 mililitrų | maltų džiūvėsėlių | |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintų petražolių | |
1 arbatinis šaukštelis | česnako milteliai | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 valgomasis šaukštas | vanduo (šalto) | |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) | |
1 sauja | petražolės (smulkintų, patiekiant) | |
Padažui: | ||
2 vienetai | žalioji citrina (arba 2 nedidelės citrinos) | |
3 valgomieji šaukštai | sviestas | |
0.333333 arbatinio šaukštelio | druska | |
0.25 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų | |
125 mililitrai | baltas vynas (sausas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdarytos paprikos su vištiena
-
Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
-
Kepta višta su apelsinais ir razinomis
-
Aluje kepti vištų sparneliai
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Vištiena kinietiškai
-
Filiukai pataluose
-
Višta, įdaryta vaisiais
-
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
-
Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
-
Svarainiais įdaryta antis
-
Vištiena saldžiarūgščiai
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Traškūs vištos sparneliai
-
Traškios vištienos juostelės
-
Maltos vištienos kepsnys
-
Vištienos krūtinėlė su paprikos ir česnakiniu marinatu
-
Pasislėpęs paprikoje
-
Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Vištienos krūtinėlė,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
100 mililitrų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Malti juodieji pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Malti džiūvėsėliai,
150 mililitrų -
Džiovintos petražolės,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnako milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo, šalto,
1 valgomasis šaukštas - Aliejus, kepimui
-
Petražolės, smulkintų, patiekiant,
1 sauja
-
Žalioji citrina, arba 2 nedidelės citrinos,
2 vienetai -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Malti juodieji pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Baltas vynas, sausas,
125 mililitrai
Vištos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į 3 ar 2 dalis išilgai. Dedame pjausnius ant pjaustymo lentelės, uždengiame maistine plėvele ir išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su 0.5 šaukštelio druskos ir pipirais.
Kitoje lėkštėje džiūvėsėlius sumaišome 0.5 šaukštelio druskos, džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais.
Kiaušinį išplakame su vandeniu.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Pjausnius pirmiausia apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir tada džiūvėsėliuose. Kepame ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių po porą minučių.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame kepsnius.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 min.
Kol kepsniai kepa – pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome 1 šaukštą sviesto ant vidutinės ugnies, po to supilame vyną, beriame prieskonius. Citrinas perpjauname perpus, išspaudžiame sultis į keptuvę ir sudedame citrinų puseles. Padažą kaitiname ant stiprios ugnies apie 4 min, kol padažo sumažėja perpus. Tada sudedame likusį sviestą, keptuvę nukeliame nuo ugnies, kai sviestas išsilydo, padažą pamaišome.
Kepsnius išdėliojame į lėkštes, užpilame padažu, apibarstome šviežiomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamu garnyru – salotomis, bulvėmis ar pan.
Komentarai