
1 vienetas | vištienos krūtinėlės | |
100 mililitrų | kvietiniai miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
0.25 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų | |
150 mililitrų | maltų džiūvėsėlių | |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintų petražolių | |
1 arbatinis šaukštelis | česnako milteliai | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 valgomasis šaukštas | vanduo (šalto) | |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) | |
1 sauja | petražolės (smulkintų, patiekiant) | |
Padažui: | ||
2 vienetai | žalioji citrina (arba 2 nedidelės citrinos) | |
3 valgomieji šaukštai | sviestas | |
0.333333 arbatinio šaukštelio | druska | |
0.25 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų | |
125 mililitrai | baltas vynas (sausas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti vištos sparneliai
-
Troškinys čenachinėse
-
Aluje kepti vištų sparneliai
-
Lietiniai blynai su vištiena
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Vištienos krūtinėlės įdarytos sūriu, kumpiu ir ananasais
-
Greitieji vištienos kepsniukai
-
Sultingas vištienos kepsnys
-
Vištiena saldžiarūgščiame padaže
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Kepsneliai su slyvomis
-
Traškios vištienos juostelės
-
Keptos anties šlaunelės
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Maltos vištienos kepsnys
-
Kotletukai su moliūgu
-
Keptas tetervinas
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Skanioji vištytė
-
Traškus viščiukas broileris su majonezo marinatu
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Vištienos krūtinėlė,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
100 mililitrų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Malti juodieji pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Malti džiūvėsėliai,
150 mililitrų -
Džiovintos petražolės,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnako milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo, šalto,
1 valgomasis šaukštas - Aliejus, kepimui
-
Petražolės, smulkintų, patiekiant,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Žalioji citrina, arba 2 nedidelės citrinos,
2 vienetai -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Malti juodieji pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Baltas vynas, sausas,
125 mililitrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į 3 ar 2 dalis išilgai. Dedame pjausnius ant pjaustymo lentelės, uždengiame maistine plėvele ir išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su 0.5 šaukštelio druskos ir pipirais.
Kitoje lėkštėje džiūvėsėlius sumaišome 0.5 šaukštelio druskos, džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais.
Kiaušinį išplakame su vandeniu.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Pjausnius pirmiausia apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir tada džiūvėsėliuose. Kepame ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių po porą minučių.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame kepsnius.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 min.
Kol kepsniai kepa – pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome 1 šaukštą sviesto ant vidutinės ugnies, po to supilame vyną, beriame prieskonius. Citrinas perpjauname perpus, išspaudžiame sultis į keptuvę ir sudedame citrinų puseles. Padažą kaitiname ant stiprios ugnies apie 4 min, kol padažo sumažėja perpus. Tada sudedame likusį sviestą, keptuvę nukeliame nuo ugnies, kai sviestas išsilydo, padažą pamaišome.
Kepsnius išdėliojame į lėkštes, užpilame padažu, apibarstome šviežiomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamu garnyru – salotomis, bulvėmis ar pan.
Komentarai