
2 vienetai | vištiena (geriausia maži broileriai) |
šiek tiek | rozmarinas |
šiek tiek | čiobreliai |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska (jūros) |
3 valgomieji šaukštai | medus |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai malti) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
5 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | kmynai |
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).
Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.
Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.
Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.
Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Maltiniai su kaparėliais
-
Vištienos kepsneliai su krabų lazdelėm
-
Vištienos kukulaičiai su pomidorų padažu
-
Lietiniai blynai su vištiena
-
Sparneliai su spanguolėmis
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Vištienos filė kepsnys
-
Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Vištienos filė šašlykai
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Pasislėpęs paprikoje
-
Vištiena su sojų daigais
-
Kepsneliai su grybais
-
Neįprasti kotletukai
-
Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
-
Morkų troškinys su vištiena
-
Marinuoti vištos sparneliai
-
Vištienos kepsneliai "Pusnyse"
-
Raugintais kopūstais kimšta žąsis
Vištiena kepta su žolelėmis

- Paruošimo laikas:
-
Vištiena, geriausia maži broileriai,
2 vienetai - Rozmarinas
- Čiobreliai
-
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Druska, jūros
-
Medus,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai, šviežiai malti
-
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
5 skiltelės - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visas žoleles, citrinos žievelę, česnaką (galima net su visa luobele), pipirus, druską sudėti į grųstuvę ir pagrūsti, kad išsiskirtų žolių aromatai. Įpilti alyvuogių aliejaus, medaus - viską gerai išmašyti.
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).
Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.
Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.
Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.
Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.