
2 vienetai | vištiena (geriausia maži broileriai) |
šiek tiek | rozmarinas |
šiek tiek | čiobreliai |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska (jūros) |
3 valgomieji šaukštai | medus |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai malti) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
5 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | kmynai |
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).
Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.
Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.
Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.
Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
-
Vištienos krūtinėlė su paprikos ir česnakiniu marinatu
-
Pikantiškas troškinys
-
Obuoliais įdaryta žąsis
-
Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
-
Keptos antienos blauzdelių tulpės
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Vištienos troškinys su bulvėmis
-
Saldžiarūgščiai sparneliai
-
Vištienos filė su grybų padažu
-
Traški vištiena
-
Vištienos file kepsneliai ant apelsinų
-
Vištienos ir bulvių čenachai
-
Auksinės šlaunelės
-
Vištienos gabaliukai aluje
-
Keptas kalakutas
-
Višta su apelsinais
-
Kepta antienos file
-
Višta ant alaus butelio
Vištiena kepta su žolelėmis

- Paruošimo laikas:
-
Vištiena, geriausia maži broileriai,
2 vienetai - Rozmarinas
- Čiobreliai
-
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Druska, jūros
-
Medus,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai, šviežiai malti
-
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
5 skiltelės - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visas žoleles, citrinos žievelę, česnaką (galima net su visa luobele), pipirus, druską sudėti į grųstuvę ir pagrūsti, kad išsiskirtų žolių aromatai. Įpilti alyvuogių aliejaus, medaus - viską gerai išmašyti.
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).
Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.
Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.
Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.
Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.