
2 vienetai | vištiena (geriausia maži broileriai) |
šiek tiek | rozmarinas |
šiek tiek | čiobreliai |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska (jūros) |
3 valgomieji šaukštai | medus |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai malti) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
5 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | kmynai |
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).
Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.
Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.
Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.
Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kepsneliai su krabų lazdelėm
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Šventinis kalakutas
-
Vištiena jogurto marinate
-
Vištienos gabaliukai su baziliku ir medumi
-
Vištos blauzdelės jogurto marinate
-
Antis, kepta aluje
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Kepsniukai iš vištienos gabaliukų
-
Vištienos troškinys su bulvėmis
-
Kotletukai iš vištienos su sūriu
-
Vištienos krūtinėlė
-
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
-
Vištiena su traškia plutele
-
Traškios vištienos juostelės
Vištiena kepta su žolelėmis

- Paruošimo laikas:
-
Vištiena, geriausia maži broileriai,
2 vienetai - Rozmarinas
- Čiobreliai
-
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Druska, jūros
-
Medus,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai, šviežiai malti
-
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
5 skiltelės - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visas žoleles, citrinos žievelę, česnaką (galima net su visa luobele), pipirus, druską sudėti į grųstuvę ir pagrūsti, kad išsiskirtų žolių aromatai. Įpilti alyvuogių aliejaus, medaus - viską gerai išmašyti.
Visą masę įtrinti į nuplautus broilerius (vidų taip pat).
Palikti pasimarinuoti (geriausiai per naktį).
Į skardą dėti broilerį, į jo vidų įkišti rozmarino ir čiobrelių. Žolelių šakeles galima trumpam įmerkti į verdantį vandenį, geriau išsiskirs aromatas.
Kepti 190 laispnių orkaitėje apie pusantros val.
Kad višta būtų dar skanesnė, prieš pašaunant į orkaitę, vištą galima apkepinti toje pačioje skardoje (padėjus skardą kaip keptuvę ant ugnies), ir tada tik dėti į orkaitę.
Patartina vištieną pridengti sudrėkintu kepimo popieriumi, kad neapdegtų. Į kepimo pabaigą popierių galima nuimti.
Skanu su virtomis/keptomis bulvėmis, pabarstytomis druska, rozmarinu, juodaisiais pipirais ir kmynais.