
1 vienetas | anties (apie 1,5 kg) |
250 gramų | slyvos (džiovintos) |
3 vienetai | obuoliai |
60 gramų | razinos (be kauliukų) |
Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.
Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.
Padažui paruošti reiks:
1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų
Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta laukinė antis (ar žąsis)
-
Vištienos juostelės su sezamu
-
Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
-
Antis su grybų įdaru
-
Vištienos apkepas
-
Vištiena su skrebučiais
-
Viščiukas folijoje
-
Čeburėkai su vištienos faršu
-
Velykinis patiekalas vaikams
-
Netikras zuikis su vištiena
-
Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Vištiena su paprika po garų
-
Kepta antis su apelsinais
-
Įdarytos paprikos su vištiena
-
Kepta vištiena su daržovėmis
-
Vištienos kotletai su grybais
-
Kijevo kotletai
-
Kalakutiena su medumi
-
Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
-
Vištos blauzdelės jogurto marinate
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais

- Paruošimo laikas:
-
Antis, apie 1,5 kg,
1 vienetas -
Slyvos, džiovintos,
250 gramų -
Obuoliai,
3 vienetai -
Razinos, be kauliukų,
60 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošti antį (mano buvo 1,6 kg): Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir pipirais.
Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.
Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.
Padažui paruošti reiks:
1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų
Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.
Komentarai (7)
-
aleksandras
2015-12-13 17:11
kepsim
-
[email protected]
2014-12-22 18:31
Eina sau
-
nijole
2012-12-23 16:07
nestumk gerai ka %-) :bomba:
-
busiacka
2011-11-02 09:19
Siandien pabandysiu pasigaminti
-
nijole
2010-12-23 12:59
rytoj kepsiu,parasysiu ar buvo niam niam :-D
-
janina
2010-12-05 19:13
puikus skonis,niam niam