
1 vienetas | anties (apie 1,5 kg) |
250 gramų | slyvos (džiovintos) |
3 vienetai | obuoliai |
60 gramų | razinos (be kauliukų) |
Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.
Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.
Padažui paruošti reiks:
1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų
Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kepsneliai su krabų lazdelėm
-
Gardus vištienos šašlykiukas
-
Kebabas
-
Malta mėsa įdaryti obuoliai
-
Aštrūs sparneliai
-
Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
-
Kepti viščiukai
-
Kalakutiena su medumi
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Vištienos apkepas
-
Maltos vištienos kebabas
-
Vištienos filė su imbieru
-
Kepta antis su grybais
-
Mėtinės vištų blauzdelės
-
Keptos antienos blauzdelių tulpės
-
Šilkiniai vištienos kepsneliai
-
Vištienos kotletai su daržovėmis
-
Vištienos kepsniukai
-
Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
-
Čachochbilis
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais

- Paruošimo laikas:
-
Antis, apie 1,5 kg,
1 vienetas -
Slyvos, džiovintos,
250 gramų -
Obuoliai,
3 vienetai -
Razinos, be kauliukų,
60 gramų
Paruošti antį (mano buvo 1,6 kg): Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir pipirais.
Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.
Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.
Padažui paruošti reiks:
1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų
Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.
Komentarai (7)
-
aleksandras
2015-12-13 17:11
kepsim
-
[email protected]
2014-12-22 18:31
Eina sau
-
nijole
2012-12-23 16:07
nestumk gerai ka %-) :bomba:
-
busiacka
2011-11-02 09:19
Siandien pabandysiu pasigaminti
-
nijole
2010-12-23 12:59
rytoj kepsiu,parasysiu ar buvo niam niam :-D
-
janina
2010-12-05 19:13
puikus skonis,niam niam