800 gramų | kalakutiena (krūtinėlė) |
220 gramų | kiauliena (lašiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | džiūvėsėliai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Lašiniukų galima nedėti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Švelni vištiena su brokoliais
- Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
- Farširuotos vištų šlaunelės
- Kepta antienos file
- Vištiena su bulvių koše
- Vištienos šlaunelės su petražolėmis
- Kepti vištų sparneliai prie alaus
- Višta rankovėje
- Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
- Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Vištiena su paprika po garų
- Vištienos kulšelės tešloje
- Maltos vištienos kepsnys
- Vištienos kulšelės su bulvėmis
- Vištienos filė šašlykai
- Vištiena "afigiena"
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Kepsneliai su grybais
- Salotos su vištiena ir pupelėmis
- Vištienos ir ryžių maltinukai
Kalakutienos pjausniai
- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena, krūtinėlė,
800 gramų -
Kiauliena, lašiniai,
220 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1.5 stiklinės -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalakutiena supjaustoma nestorais gabalais ir gerai išmušama kūjeliu. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko uždedama maltų lašiniukų ar kalakuto riebalų. Neaštriąja peilio puse pakapojama, padaromi apvalūs 0,5 cm storio pjausniai, jie pabarstomi druska, pipirais, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojomi džiūvėsėliuose ir kepami svieste. Iškepę pjausniai dar keletą minučių dedami į orkaitę. Su pjausniu tiekiama virtų, sviestu apšlakstytų žiedinių kopūstų, žaliųjų žirnelių, keptų bulvių. Ant kiekvieno pjausnio galima uždėti po 2 virtas slyvas.
Lašiniukų galima nedėti.