1 vienetas | vištiena |
2 vienetai | citrinos |
2 vienetai | rozmarinas (šakelėmis) |
6 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | petražolės (šakelėmis) |
Paruošta mase aptepti viščiuką – viduje taip pat. Į kepimo formą dedam petražolių šakelės (galima ir supjaustyta svogūną). Į viščiuko vidų sudėti citrinų puselės, rozmariną, česnako skiltelės. Tada surišam viščiuko kojas siūlu ir dedam į formą. Atsargiau paslėpti sparnelių galiukus.
Pilam visą skystį iš dubenio, galima dar truputį pabarstyti pipirų.
Apšlakstyti viščiuką alyvuogių aliejumi ir kepti 190 temperatūroje 70-80 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepsnys su persikais ir majonezu
- Troškinta vištiena su paprika
- Farširuotos vištų šlaunelės
- Troškinta antis su daržovėmis
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Šventiška žąsies krūtinelė
- Višta rankovėje
- Šašlykas ant iešmo šventiškai
- Neįprasti kotletukai
- Kotletai pomidorų padaže
- Vištiena kepta su žolelėmis
- Vištienos kotletas su siurprizu
- Žąsų kepenėlių šašlykas
- Naminės mini tortilijos
- Kiniški sparneliai
- Velykinis patiekalas vaikams
- Keptas fazanas su cinamonu
- Salotos su vištiena ir pupelėmis
- Keptos bulvės ir vištiena
- Kepta višta garstyčių marinate
Viščiukas citrininis
- Paruošimo laikas:
-
Vištiena,
1 vienetas -
Citrinos,
2 vienetai -
Rozmarinas, šakelėmis,
2 vienetai -
Česnakas,
6 skiltelės - Alyvuogių aliejus
- Druska
- Juodieji pipirai
- Petražolės, šakelėmis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į didelį dubenį išspausti 2 citrinas (citrinų puselės palikti). Įdėti rozmariną, druskos, pipirų, česnako. (Plokščiąją peilio dalį padėkit ant česnako ir kumščiu trinktelkit į peilį, česnakas įskils).
Paruošta mase aptepti viščiuką – viduje taip pat. Į kepimo formą dedam petražolių šakelės (galima ir supjaustyta svogūną). Į viščiuko vidų sudėti citrinų puselės, rozmariną, česnako skiltelės. Tada surišam viščiuko kojas siūlu ir dedam į formą. Atsargiau paslėpti sparnelių galiukus.
Pilam visą skystį iš dubenio, galima dar truputį pabarstyti pipirų.
Apšlakstyti viščiuką alyvuogių aliejumi ir kepti 190 temperatūroje 70-80 min.
Komentarai (4)
-
liu
2010-10-28 13:00
viska darau taip pat,tik kepant karts nuo karto slakstau baltu vynu.Laaabai super receptas! :-)