Į didelį dubenį išspausti 2 citrinas (citrinų puselės palikti). Įdėti rozmariną, druskos, pipirų, česnako. (Plokščiąją peilio dalį padėkit ant česnako ir kumščiu trinktelkit į peilį, česnakas įskils).
Paruošta mase aptepti viščiuką – viduje taip pat. Į kepimo formą dedam petražolių šakelės (galima ir supjaustyta svogūną). Į viščiuko vidų sudėti citrinų puselės, rozmariną, česnako skiltelės. Tada surišam viščiuko kojas siūlu ir dedam į formą. Atsargiau paslėpti sparnelių galiukus.
Pilam visą skystį iš dubenio, galima dar truputį pabarstyti pipirų.
Apšlakstyti viščiuką alyvuogių aliejumi ir kepti 190 temperatūroje 70-80 min.
Viščiukas citrininis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 vienetas | vištiena |
| 2 vienetai | citrinos |
| 2 vienetai | rozmarinas (šakelėmis) |
| 6 skiltelės | česnakas |
| šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | petražolės (šakelėmis) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalakutienos guliašas
-
Vištienos sparneliai
-
Troškintos vištų šlaunelės su moliūgais
-
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
-
Ant grotelių kepta višta
-
Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
-
Įdarytos bandelės
-
Vištienos juostelės su sezamu
-
Keptos antienos blauzdelių tulpės
-
Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
-
Marinuoti vištų sparneliai su šonine
-
Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
-
Paukštiena lizdeliuose (greitai)
-
Kepta žąsies kulšelė
-
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
-
Gardus vištienos šašlykiukas
-
Vištienos krūtinėlės kepsnys
-
Kepta antiena
-
Traški vištiena
-
Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
Viščiukas citrininis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Vištiena,
1 vienetas -
Citrinos,
2 vienetai -
Rozmarinas, šakelėmis,
2 vienetai -
Česnakas,
6 skiltelės - Alyvuogių aliejus
- Druska
- Juodieji pipirai
- Petražolės, šakelėmis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį išspausti 2 citrinas (citrinų puselės palikti). Įdėti rozmariną, druskos, pipirų, česnako. (Plokščiąją peilio dalį padėkit ant česnako ir kumščiu trinktelkit į peilį, česnakas įskils).
Paruošta mase aptepti viščiuką – viduje taip pat. Į kepimo formą dedam petražolių šakelės (galima ir supjaustyta svogūną). Į viščiuko vidų sudėti citrinų puselės, rozmariną, česnako skiltelės. Tada surišam viščiuko kojas siūlu ir dedam į formą. Atsargiau paslėpti sparnelių galiukus.
Pilam visą skystį iš dubenio, galima dar truputį pabarstyti pipirų.
Apšlakstyti viščiuką alyvuogių aliejumi ir kepti 190 temperatūroje 70-80 min.
Reklama:
Komentarai (4)
-
liu
2010-10-28 13:00
viska darau taip pat,tik kepant karts nuo karto slakstau baltu vynu.Laaabai super receptas! :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
