
1 vienetas | anties (riebalai) |
100 gramų | razinos |
20 gramų | romas |
3 vienetai | obuoliai (rūgštūs) |
1 arbatinis šaukštelis | anties (riebalai) |
100 gramų | duona (skrebučiai) |
2 valgomieji šaukštai | vynas (baltas) |
šiek tiek | pipirai (baltieji) |
30 gramų | medus |
50 mililitrų | sojos padažas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
(6 porcijos)
Padažui paruošti reiks: 1 anties kepenėlių, 30 ml baltojo vyno, 100 ml kepant susidariusių sulčių, 1 šaukšto įdaro.
Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti: 400 g virtų bulvių, 100 g miltų, 2 kiaušinių, druskos, žiupsnelio muskatų, 100 g migdolų drožlių.
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.
Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.
Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.
Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.
Skanaus!
Gaminkite patys arba užsisakykite iš http://www.keptaantis.lt
(Receptas bei nuotrauka yra restorano „Lokys“ nuosavybė)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Fetos, moliūgo ir vištienos laiveliai
-
Vištiena kinietiškai
-
Grilyje kapta vištienos filė
-
Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
-
Keptas ančiukas
-
Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
-
Viščiukas tabaka
-
Traškios vištienos juostelės
-
Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
-
Laukinis ryžių plovas
-
Blauzdelės grilyje
-
Vištiena su ryžiais
-
Keptos ančiukų kulšelės
-
Netikras zuikis su vištiena
-
Vištienos troškinys
-
Ant grotelių kepta višta
-
Koteltukai - rutuliukai
-
Vištiena su traškia plutele
-
Vištienos pilavas
-
Vištienos šašlykas
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis

- Paruošimo laikas:
-
Antis, riebalai,
1 vienetas -
Razinos,
100 gramų -
Romas,
20 gramų -
Obuoliai, rūgštūs,
3 vienetai -
Antis, riebalai,
1 arbatinis šaukštelis -
Duona, skrebučiai,
100 gramų -
Vynas, baltas,
2 valgomieji šaukštai - Pipirai, baltieji
-
Medus,
30 gramų -
Sojos padažas,
50 mililitrų - Druska
- Pipirai, juodieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis, rūgščiais obuoliais ir baltos duonos skrebučiais, su bulviniais maltinukais, pagardintais migdolų drožlėmis
(6 porcijos)
Padažui paruošti reiks: 1 anties kepenėlių, 30 ml baltojo vyno, 100 ml kepant susidariusių sulčių, 1 šaukšto įdaro.
Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti: 400 g virtų bulvių, 100 g miltų, 2 kiaušinių, druskos, žiupsnelio muskatų, 100 g migdolų drožlių.
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.
Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.
Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.
Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.
Skanaus!
Gaminkite patys arba užsisakykite iš http://www.keptaantis.lt
(Receptas bei nuotrauka yra restorano „Lokys“ nuosavybė)