Šokoladinė tarta su kriaušėmis
AUTORIUS:
Inga's Sweeterie,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Žinot, net ir besilaikant priešvelykinio pasninko, būna, kad norisi kažko saldaus, kažko, kas užbaigtų pietus ar tiesiog palaikytų kompaniją liūdnam arbatos puodeliui. Ši Žinot, net ir besilaikant priešvelykinio pasninko, būna, kad norisi kažko saldaus, kažko, kas užbaigtų pietus ar tiesiog palaikytų kompaniją liūdnam arbatos puodeliui. Ši tarta kaip tik tam ir skirta, nėra labai saldi, pagrindas, tiesa, šiek tiek netgi sausokas, bet šioje tartoje ši problemėlė išsisprendė dėl drėgno ir sultingo kriaušių įdaro. (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Kriaušės ir šokoladas - klasika, kuriai atsispirti sudėtinga. Šiame recepte klasikinį derinį taikliai papildo apelsinų ir cinamono akcentai. Gamindami pagrindą mes Kriaušės ir šokoladas - klasika, kuriai atsispirti sudėtinga. Šiame recepte klasikinį derinį taikliai papildo apelsinų ir cinamono akcentai. Gamindami pagrindą mes margariną pakeitėme sviestu, o įdarui šokolado sunaudojome visą 100g plytelę. Fantastiškai (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
250 gramų miltai
50 gramų kakava
80 gramų cukrus
60 gramų margarinas
50 gramų vanduo
70 gramų apelsinų sulčių
8 gramai kepimo milteliai
Įdarui:
4 vienetai kriaušės
50 gramų rudasis cukrus
50 gramų vanduo
0.25 arbatinio šaukštelio cinamonas
50 gramų juodojo šokolado (stambiai kapotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ingredientai nurodyti 16 cm skersmens formai.
2.
Miltus persijojame su kakava ir kepimo milteliais. Suberiame cukrų, išmaišome.
Viduryje padarome įdubą ir į ją supilame lydytą margariną, vandenį ir apelsinų sultis.
Minkome tešla tol, kol ji nebelimpa prie rankų.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 1 valandai arba į šaldiklį 20 minučių, kad sustingtų.
Tešlą padalijame į dvi dalis (1/3 tartos viršui ir 2/3 - pagrindui).
Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame didžiąją tešlos dalį į 1 cm storio apskritimą, įnešame jį į pasirinktą formą, subadome dugną šakute ir dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime įdarą.
3.
Kriaušes nulupame, išimame sėklas ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Į nedidelį prikaistuvį sudedame kriaušes, suberiame cukrų, supilame vandenį ir įberiame cinamono.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol kriaušės šiek tiek suminkštėja ir skystis tampa klampus ir sutirštėja. Paliekame šiek tiek atvėsti.
Įmaišome gabaliukais sukapotą šokoladą, išmaišome.
Sukrečiame visą įdarą ant paruoštos tartos pagrindo.
Imame likusią tešlos dalį ir iškočiojame apskritimą, uždedame ant tartos viršaus. Peiliu įpjauname keliose vietose, kad išeitų susikaupusi drėgmė.
4.
Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 30 - 40 minučių.
Paliekame atvėsti, apibarstome šokolado drožlėmis ir apibarstome cukraus pudra.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladinė tarta su kriaušėmis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Pagrindui: Įdarui:
Autoriaus žodis: Žinot, net ir besilaikant priešvelykinio pasninko, būna, kad norisi kažko saldaus, kažko, kas užbaigtų pietus ar tiesiog palaikytų kompaniją liūdnam arbatos puodeliui. Ši ( ...daugiau ) Inga's Sweeterie
Receptai.lt redakcija: Kriaušės ir šokoladas - klasika, kuriai atsispirti sudėtinga. Šiame recepte klasikinį derinį taikliai papildo apelsinų ir cinamono akcentai. Gamindami pagrindą mes ( ...daugiau )
Gaminimo eiga:
  1. Ingredientai nurodyti 16 cm skersmens formai.

  2. Miltus persijojame su kakava ir kepimo milteliais. Suberiame cukrų, išmaišome.
    Viduryje padarome įdubą ir į ją supilame lydytą margariną, vandenį ir apelsinų sultis.
    Minkome tešla tol, kol ji nebelimpa prie rankų.
    Įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 1 valandai arba į šaldiklį 20 minučių, kad sustingtų.
    Tešlą padalijame į dvi dalis (1/3 tartos viršui ir 2/3 - pagrindui).
    Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame didžiąją tešlos dalį į 1 cm storio apskritimą, įnešame jį į pasirinktą formą, subadome dugną šakute ir dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime įdarą.

  3. Kriaušes nulupame, išimame sėklas ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
    Į nedidelį prikaistuvį sudedame kriaušes, suberiame cukrų, supilame vandenį ir įberiame cinamono.
    Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol kriaušės šiek tiek suminkštėja ir skystis tampa klampus ir sutirštėja. Paliekame šiek tiek atvėsti.
    Įmaišome gabaliukais sukapotą šokoladą, išmaišome.
    Sukrečiame visą įdarą ant paruoštos tartos pagrindo.
    Imame likusią tešlos dalį ir iškočiojame apskritimą, uždedame ant tartos viršaus. Peiliu įpjauname keliose vietose, kad išeitų susikaupusi drėgmė.

  4. Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 30 - 40 minučių.
    Paliekame atvėsti, apibarstome šokolado drožlėmis ir apibarstome cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Inga's Sweeterie

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Reklama:

Komentarai (1)


  • Lida 2016-04-08 14:00

    Nerealiai skanu! Tik vietoje margarino naudojau pagrindui sviestą, o visą kitą - pagal receptą.


Daugiau receptų