Močiutės bandelės su obuoliais
AUTORIUS:
Urtė
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
185 gramai sviestas
40 gramų mielės
600 gramų miltai (kvietiniai)
600 gramų obuoliai
1 valgomasis šaukštas medus
2 arbatiniai šaukšteliai druska
0.5 arbatinio šaukštelio kardamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Dubenėlyje ištirpintą sviestą sumaišyti su 350ml vandens, po to į dubenėlį sutrupinti mieles ir suberti 200 g miltų. Išmaišyti ir palikti tešlą pakilti.
2.
Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdužius. Minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Į tešlą supilti medų, suberti druską, kardamoną ir likusius miltus, sumaišytus su obuolių gabaliukais.
3.
Tešlą gerai išminkyti ir vėl palikti, kad pakiltų. Į riebalais išteptą skardą šaukštu sukrėsti tešlos kauburėlius. Trumpam palikti, kad pakiltų.
4.
Kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, kol gražiai pagels. Aptepti sviestu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Močiutės bandelės su obuoliais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 40
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Dubenėlyje ištirpintą sviestą sumaišyti su 350ml vandens, po to į dubenėlį sutrupinti mieles ir suberti 200 g miltų. Išmaišyti ir palikti tešlą pakilti.

  2. Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdužius. Minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Į tešlą supilti medų, suberti druską, kardamoną ir likusius miltus, sumaišytus su obuolių gabaliukais.

  3. Tešlą gerai išminkyti ir vėl palikti, kad pakiltų. Į riebalais išteptą skardą šaukštu sukrėsti tešlos kauburėlius. Trumpam palikti, kad pakiltų.

  4. Kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, kol gražiai pagels. Aptepti sviestu.

Receptą atsiuntė Urtė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų