Močiutės bandelės su obuoliais
Porcijų skaičius:
40
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
185 gramai | sviestas |
40 gramų | mielės |
600 gramų | miltai (kvietiniai) |
600 gramų | obuoliai |
1 valgomasis šaukštas | medus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Dubenėlyje ištirpintą sviestą sumaišyti su 350ml vandens, po to į dubenėlį sutrupinti mieles ir suberti 200 g miltų. Išmaišyti ir palikti tešlą pakilti.
2.
Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdužius. Minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Į tešlą supilti medų, suberti druską, kardamoną ir likusius miltus, sumaišytus su obuolių gabaliukais.
3.
Tešlą gerai išminkyti ir vėl palikti, kad pakiltų. Į riebalais išteptą skardą šaukštu sukrėsti tešlos kauburėlius. Trumpam palikti, kad pakiltų.
4.
Kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, kol gražiai pagels. Aptepti sviestu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Bandelės vasaros užkandžiams
- Karštos bandelės
- Pyragas su razinomis
- Daniškos bandelės
- Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Bandelės iš batono
- Bandelės su varške
- Padangėlės
- Bandelės su grybų įdaru
- Aguoninis pyragas
- Naminė balta duona
- Bandelės su mėsa ir paprikomis
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Pyragėliai su mėsa
- Bandelės su cinamonu
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Tobulas mėsainis
- Sūrio pyragėliai
- Naminė bulka su sezamais
Močiutės bandelės su obuoliais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 40
-
Sviestas,
185 gramai -
Mielės,
40 gramų -
Miltai, kvietiniai,
600 gramų -
Obuoliai,
600 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kardamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Dubenėlyje ištirpintą sviestą sumaišyti su 350ml vandens, po to į dubenėlį sutrupinti mieles ir suberti 200 g miltų. Išmaišyti ir palikti tešlą pakilti.
Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdužius. Minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Į tešlą supilti medų, suberti druską, kardamoną ir likusius miltus, sumaišytus su obuolių gabaliukais.
Tešlą gerai išminkyti ir vėl palikti, kad pakiltų. Į riebalais išteptą skardą šaukštu sukrėsti tešlos kauburėlius. Trumpam palikti, kad pakiltų.
Kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, kol gražiai pagels. Aptepti sviestu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...