185 gramai | sviestas |
40 gramų | mielės |
600 gramų | miltai (kvietiniai) |
600 gramų | obuoliai |
1 valgomasis šaukštas | medus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daniškos bandelės
- Bandelės su varške
- Mielinės spurgos
- Bandelės su džemu
- Dešrelės tešloje
- Pyragaičiai su įdaru
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės hamburgeriams
- Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Aguoninis pyragas
- Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
- Močiutės kaimiškos dešrelės
- Bandelės vyrams
- Bandelės su kriaušėmis
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Arbatinės bandelės
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Bulka su šokolado įdaru
- Bandelės su grybų įdaru
- Mielinės bandelės
Močiutės bandelės su obuoliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 40
-
Sviestas,
185 gramai -
Mielės,
40 gramų -
Miltai, kvietiniai,
600 gramų -
Obuoliai,
600 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kardamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dubenėlyje ištirpintą sviestą sumaišyti su 350ml vandens, po to į dubenėlį sutrupinti mieles ir suberti 200 g miltų. Išmaišyti ir palikti tešlą pakilti.
Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdužius. Minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Į tešlą supilti medų, suberti druską, kardamoną ir likusius miltus, sumaišytus su obuolių gabaliukais.
Tešlą gerai išminkyti ir vėl palikti, kad pakiltų. Į riebalais išteptą skardą šaukštu sukrėsti tešlos kauburėlius. Trumpam palikti, kad pakiltų.
Kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, kol gražiai pagels. Aptepti sviestu.