
šiek tiek | topinambai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | krapai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
-
Troškinti grybai su bulvėmis
-
Žuvies troškinys
-
Šparagai svieste su peletrūnais
-
Porai su ryžiais
-
Troškinti pievagrybiai
-
Baklažanai su pomidorais ir sūriu
-
Troškinti griežčiai
-
Troškinta vištiena
-
Troškinti kopūstai
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Troškinti kopūstai su morkomis
-
Indiško Aloo Methi gaminimas
-
Troškinta lašiša
-
Karpis, šutintas aluje
-
Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
-
Grybų troškinys
-
Džambalaja
-
Troškintos cukinijos su pomidorais
-
Troškinti žiediniai kopūstai
Troškinti topinambai

- Paruošimo laikas:
- Topinambai
- Sviestas
- Džiūvėsėliai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Topinambų gumbus gerai nuplaukite šepetėliu. Plonai nulupkite nerūdijančiu peiliu ir tuoj pat sudėkite į parūgštintą ar gerai pasūdytą vandenį. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir išklokite 0.5 cm storiu supjaustytus topinambus. Uždengus kaitinkite ant nestiprios ugnies, kad nesugruzdėtų sviestas, kol topinambai suminkštės. Jie turi suminkštėti, bet neištižti. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite batono džiūvėsėliais ir smulkintais krapų lapeliais. Valgykite su virtomis ar pakepintomis bulvėmis.
Komentarai (5)
-
Pifas
2017-01-25 15:26
Bulvę valgyti su bulve...
-
Marija
2014-02-18 17:38
Tikra nesamonė. Deda receptą net nežinodami, iš ko gaminama. Man čia panašu į artišokus.
-
skaitytojas
2014-01-29 11:00
Bulvinė saulėgrąža arba topinambas (lot. Helianthus tuberosus) – astrinių šeimos augalas (2n = 102) o cia kas per nesamone nufotografuota, ka tai turi bendro su topinambu?