šiek tiek | topinambai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | krapai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ukrainietiški ryžiai
- Karpis, troškintas piene
- Pomidorai su svogūnais
- Troškinti topinambai
- Rusiškai troškinti kazlėkai
- Baravykai svogūnų padaže
- Višta, troškinta su česnaku
- Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
- Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
- Kuskuso troškinys
- Šutintas ungurys
- Pupelių ir kopūstų troškinys
- Virtas sterkas
- Troškintas sterkas
- Šutintos morkos su žirneliais
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Troškintas daržovių garnyras
- Jūros lydeka Graikiškai
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
Troškinti topinambai
- Paruošimo laikas:
- Topinambai
- Sviestas
- Džiūvėsėliai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Topinambų gumbus gerai nuplaukite šepetėliu. Plonai nulupkite nerūdijančiu peiliu ir tuoj pat sudėkite į parūgštintą ar gerai pasūdytą vandenį. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir išklokite 0.5 cm storiu supjaustytus topinambus. Uždengus kaitinkite ant nestiprios ugnies, kad nesugruzdėtų sviestas, kol topinambai suminkštės. Jie turi suminkštėti, bet neištižti. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite batono džiūvėsėliais ir smulkintais krapų lapeliais. Valgykite su virtomis ar pakepintomis bulvėmis.
Komentarai (5)
-
Pifas
2017-01-25 15:26
Bulvę valgyti su bulve...
-
Marija
2014-02-18 17:38
Tikra nesamonė. Deda receptą net nežinodami, iš ko gaminama. Man čia panašu į artišokus.
-
skaitytojas
2014-01-29 11:00
Bulvinė saulėgrąža arba topinambas (lot. Helianthus tuberosus) – astrinių šeimos augalas (2n = 102) o cia kas per nesamone nufotografuota, ka tai turi bendro su topinambu?