
šiek tiek | topinambai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | krapai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškintas sterkas
-
Virtas karšis
-
Troškinti svogūnai su riebalais
-
Višta, troškinta su česnaku
-
Kopūstienė su grybais
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Troškintos bulvės
-
Troškinys su soja (mėsa)
-
Šutintas karšis
-
Troškinys su ankštiniais pipirais
-
Cukinijų ir obuolių uogienė
-
Kuskuso troškinys
-
Troškinti porai
-
Dvariškių troškinys
-
Pupelių ir kopūstų troškinys
-
Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
-
Troškintos bulvės
-
Makaronų troškinys su alyvuogėmis
-
Pievagrybiai grietinėlės padaže
-
Troškinti kazlėkai
Troškinti topinambai

- Paruošimo laikas:
- Topinambai
- Sviestas
- Džiūvėsėliai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Topinambų gumbus gerai nuplaukite šepetėliu. Plonai nulupkite nerūdijančiu peiliu ir tuoj pat sudėkite į parūgštintą ar gerai pasūdytą vandenį. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir išklokite 0.5 cm storiu supjaustytus topinambus. Uždengus kaitinkite ant nestiprios ugnies, kad nesugruzdėtų sviestas, kol topinambai suminkštės. Jie turi suminkštėti, bet neištižti. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite batono džiūvėsėliais ir smulkintais krapų lapeliais. Valgykite su virtomis ar pakepintomis bulvėmis.
Komentarai (5)
-
Pifas
2017-01-25 15:26
Bulvę valgyti su bulve...
-
Marija
2014-02-18 17:38
Tikra nesamonė. Deda receptą net nežinodami, iš ko gaminama. Man čia panašu į artišokus.
-
skaitytojas
2014-01-29 11:00
Bulvinė saulėgrąža arba topinambas (lot. Helianthus tuberosus) – astrinių šeimos augalas (2n = 102) o cia kas per nesamone nufotografuota, ka tai turi bendro su topinambu?