Risoto "Al Baloro"
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis))
1 vienetas svogūnai (vidutinio dydžio, smulkintas)
1.5 stiklinės ryžiai ((Arborio))
1 stiklinė vynas (sausas, raudonas (pvz. Barolo))
6 stiklinės sultinys ((vištienos))
3 valgomieji šaukštai sviestas (šaltas, nesūdytas)
4 valgomieji šaukštai sūris (parmezano, tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
2.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
3.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
4.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.

Gero apetito!

Populiariausi receptai šią savaitę

Risoto "Al Baloro"

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis), 5 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, smulkintas, 1 vienetas
  • Ryžiai, (Arborio), 1.5 stiklinės
  • Vynas, sausas, raudonas (pvz. Barolo), 1 stiklinė
  • Sultinys, (vištienos), 6 stiklinės
  • Sviestas, šaltas, nesūdytas, 3 valgomieji šaukštai
  • Sūris, parmezano, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga:
  1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.

  2. Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.

  3. Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.

  4. Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.

    Gero apetito!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų