5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus (pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis)) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio, smulkintas) |
1.5 stiklinės | ryžiai ((Arborio)) |
1 stiklinė | vynas (sausas, raudonas (pvz. Barolo)) |
6 stiklinės | sultinys ((vištienos)) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas (šaltas, nesūdytas) |
4 valgomieji šaukštai | sūris (parmezano, tarkuotas) |
Gero apetito!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
- Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
- Krevetės afrikietiškai
- Vištienos kamuoliukai
- Lynas, troškintas su kopūstais
- Bulvės su slyvomis ir abrikosais
- Avižinių dribsnių plovas
- Jūros gėrybių mišinys
- Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
- Indiško Aloo Methi gaminimas
- Sojos kubelių daržovių troškinys
- Troškintas sterkas
- Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
- Troškinti salierai
- Menkės ir kopūstų troškinys
- Baravykai svogūnų padaže
- Šutintas ungurys
- Grikių košė su daržovėmis
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Vegetariškas troškinukas
Risoto "Al Baloro"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Alyvuogių aliejus, pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis),
5 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, vidutinio dydžio, smulkintas,
1 vienetas -
Ryžiai, (Arborio),
1.5 stiklinės -
Vynas, sausas, raudonas (pvz. Barolo),
1 stiklinė -
Sultinys, (vištienos),
6 stiklinės -
Sviestas, šaltas, nesūdytas,
3 valgomieji šaukštai -
Sūris, parmezano, tarkuotas,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Gero apetito!