Risoto "Al Baloro"
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| 5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus (pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis)) |
| 1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio, smulkintas) |
| 1.5 stiklinės | ryžiai ((Arborio)) |
| 1 stiklinė | vynas (sausas, raudonas (pvz. Barolo)) |
| 6 stiklinės | sultinys ((vištienos)) |
| 3 valgomieji šaukštai | sviestas (šaltas, nesūdytas) |
| 4 valgomieji šaukštai | sūris (parmezano, tarkuotas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
2.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
3.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
4.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Gero apetito!
Gero apetito!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jūros gėrybių mišinys
-
Gardus daržovių troškinys
-
Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
-
Cukinijų ir obuolių uogienė
-
Virtas karšis
-
Indiško Aloo Methi gaminimas
-
Troškintas sterkas
-
Ryžiai su kiaušiniais
-
Troškinti porai
-
Troškinta lašiša
-
Menkės ir kopūstų troškinys
-
Amerikietiškas sūrio troškinys
-
Plovas su baklažanais
-
Dvariškių troškinys
-
Troškinti pievagrybiai
-
Trinta bulvienė
-
Troškintas daržovių garnyras
-
Višta, troškinta su česnaku
-
Daržovių troškinys
-
Džambalaja
Risoto "Al Baloro"
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Alyvuogių aliejus, pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis),
5 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, vidutinio dydžio, smulkintas,
1 vienetas -
Ryžiai, (Arborio),
1.5 stiklinės -
Vynas, sausas, raudonas (pvz. Barolo),
1 stiklinė -
Sultinys, (vištienos),
6 stiklinės -
Sviestas, šaltas, nesūdytas,
3 valgomieji šaukštai -
Sūris, parmezano, tarkuotas,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Gero apetito!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
