
1.5 kilogramo | kiaulienos karka (neriebi) |
50 gramų | aliejaus (su bazilikais) |
1 vienetas | citrinos |
1 galva | česnakas (smulkinto) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
2 žiupsneliai | rudasis cukrus |
3 žiupsneliai | maltų juodųjų pipirų |
1 arbatinis šaukštelis | maltų lauro lapų |
2 žiupsneliai | malta kalendra |
3 vienetai | bulvių |
200 gramų | moliūgai (be žievės ir sėklų) |
1 vienetas | saldi raudonoji paprika |
1 vienetas | pomidorai |
1 vienetas | svogūnai |
30 gramų | grietinėlės, 35% |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoninės žolelės |
Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Faršu ir paprikomis įdaryti pievagrybiai
-
Avienos ir paukštienos šašlykas - kebabas
-
Balandėliai pagal Viką
-
Plovas
-
Naminės dešrelės
-
Ranka
-
Bokšteliai iš mėsos
-
Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
-
Mėsos paplotėlis
-
Sotieji zrazai
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Kotletai su daržovių įdaru
-
Sprandinės šašlykas alaus ir granatų marinate
-
Kiaulienos šašlykai
-
Virtos veršelio kojos
-
Holishki (balandėliai)
-
Įdaryti piepagrybiai
-
Apkepta virta karka
-
Šveicariška veršiena
-
Veršienos kumpis su obuoliais
Citrininė karka su keptomis daržovėmis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaulienos karka, neriebi,
1.5 kilogramo -
Aliejus, su bazilikais,
50 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Česnakas, smulkinto,
1 galva -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Rudasis cukrus,
2 žiupsneliai -
Malti juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Malti lauro lapai,
1 arbatinis šaukštelis -
Malta kalendra,
2 žiupsneliai -
Bulvės,
3 vienetai -
Moliūgai, be žievės ir sėklų,
200 gramų -
Saldi raudonoji paprika,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
30 gramų -
Prieskoninės žolelės,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karką gerai nuskusti ir išmirkyti šaltame vandenyje.
Į aliejų įspausti citrinos sultis, suberti druskos šaukštelį, rudąjį cukrų, sudėti smulkintą česnaką, kmynus, kitus prieskonius, išmaišyti ir mišiniu ištrinti karką.
Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.Dėti karką į kepimo skardą, kepimo maišelį užrišti. Kepti karką, kol kas be daržovių, 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.
Bulves, moliūgus, papriką supjaustyti kubeliais, morką ir svogūną griežinėliais, pomidorus skiltelėmis. Daržovės sudėti į dubenį, suberti likusią druską, prieskonines žoleles, supilti grietinėlę ir permaišyti.
Jau gerokai pakepusią karką išimti greitai iš kepimo skardos. Į tą pačią skardą berti daržoves. Karką išimti iš maišelio, riebų skystį išpilti, nenaudoti. Supjaustyti karką ant kaulo kvadratėliais. Dėti ant daržovių. Dar viską kepti apie 40 min.
Komentarai