
1.5 kilogramo | kiaulienos karka (neriebi) |
50 gramų | aliejaus (su bazilikais) |
1 vienetas | citrinos |
1 galva | česnakas (smulkinto) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
2 žiupsneliai | rudasis cukrus |
3 žiupsneliai | maltų juodųjų pipirų |
1 arbatinis šaukštelis | maltų lauro lapų |
2 žiupsneliai | malta kalendra |
3 vienetai | bulvių |
200 gramų | moliūgai (be žievės ir sėklų) |
1 vienetas | saldi raudonoji paprika |
1 vienetas | pomidorai |
1 vienetas | svogūnai |
30 gramų | grietinėlės, 35% |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoninės žolelės |
Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Su svarainiais troškinta veršiena
-
Pyragas su mėsa
-
Veršienos kepsnys
-
Jautienos nugarinė su daržovėmis
-
Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
-
Sibiro koldūnai
-
Paprastasis guliašas
-
Tradiciniai šašlykai
-
Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
-
Kiaulienos šonkauliukai
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Šašlykas majoneze
-
Orkaitėje keptas paršelis
-
Kiškio kepsnys
-
Mėsos - daržovių troškinys
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Kiaulienos kotletai
-
Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
-
Veršienos pjausniai
-
Kepsnys su pomidorais ir špinatais
Citrininė karka su keptomis daržovėmis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaulienos karka, neriebi,
1.5 kilogramo -
Aliejus, su bazilikais,
50 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Česnakas, smulkinto,
1 galva -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Rudasis cukrus,
2 žiupsneliai -
Malti juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Malti lauro lapai,
1 arbatinis šaukštelis -
Malta kalendra,
2 žiupsneliai -
Bulvės,
3 vienetai -
Moliūgai, be žievės ir sėklų,
200 gramų -
Saldi raudonoji paprika,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
30 gramų -
Prieskoninės žolelės,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karką gerai nuskusti ir išmirkyti šaltame vandenyje.
Į aliejų įspausti citrinos sultis, suberti druskos šaukštelį, rudąjį cukrų, sudėti smulkintą česnaką, kmynus, kitus prieskonius, išmaišyti ir mišiniu ištrinti karką.
Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.Dėti karką į kepimo skardą, kepimo maišelį užrišti. Kepti karką, kol kas be daržovių, 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.
Bulves, moliūgus, papriką supjaustyti kubeliais, morką ir svogūną griežinėliais, pomidorus skiltelėmis. Daržovės sudėti į dubenį, suberti likusią druską, prieskonines žoleles, supilti grietinėlę ir permaišyti.
Jau gerokai pakepusią karką išimti greitai iš kepimo skardos. Į tą pačią skardą berti daržoves. Karką išimti iš maišelio, riebų skystį išpilti, nenaudoti. Supjaustyti karką ant kaulo kvadratėliais. Dėti ant daržovių. Dar viską kepti apie 40 min.
Komentarai