Citrininė karka su keptomis daržovėmis
AUTORIUS:
Mindaugas
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Su citrina marinuota karka minkšta, neturi specifinio kvapo ir nėra labai riebi. Su citrina marinuota karka minkšta, neturi specifinio kvapo ir nėra labai riebi. Mindaugas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo kiaulienos karka (neriebi)
50 gramų aliejaus (su bazilikais)
1 vienetas citrinos
1 galva česnakas (smulkinto)
1 valgomasis šaukštas druska
1 arbatinis šaukštelis kmynai
2 žiupsneliai rudasis cukrus
3 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis maltų lauro lapų
2 žiupsneliai malta kalendra
3 vienetai bulvių
200 gramų moliūgai (be žievės ir sėklų)
1 vienetas saldi raudonoji paprika
1 vienetas pomidorai
1 vienetas svogūnai
30 gramų grietinėlės, 35%
1 arbatinis šaukštelis prieskoninės žolelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Karką gerai nuskusti ir išmirkyti šaltame vandenyje.
2.
Į aliejų įspausti citrinos sultis, suberti druskos šaukštelį, rudąjį cukrų, sudėti smulkintą česnaką, kmynus, kitus prieskonius, išmaišyti ir mišiniu ištrinti karką.
Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.
3.
Dėti karką į kepimo skardą, kepimo maišelį užrišti. Kepti karką, kol kas be daržovių, 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.
4.
Bulves, moliūgus, papriką supjaustyti kubeliais, morką ir svogūną griežinėliais, pomidorus skiltelėmis. Daržovės sudėti į dubenį, suberti likusią druską, prieskonines žoleles, supilti grietinėlę ir permaišyti.
5.
Jau gerokai pakepusią karką išimti greitai iš kepimo skardos. Į tą pačią skardą berti daržoves. Karką išimti iš maišelio, riebų skystį išpilti, nenaudoti. Supjaustyti karką ant kaulo kvadratėliais. Dėti ant daržovių. Dar viską kepti apie 40 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Citrininė karka su keptomis daržovėmis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Su citrina marinuota karka minkšta, neturi specifinio kvapo ir nėra labai riebi. Mindaugas
Gaminimo eiga:
  1. Karką gerai nuskusti ir išmirkyti šaltame vandenyje.

  2. Į aliejų įspausti citrinos sultis, suberti druskos šaukštelį, rudąjį cukrų, sudėti smulkintą česnaką, kmynus, kitus prieskonius, išmaišyti ir mišiniu ištrinti karką.
    Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.

  3. Dėti karką į kepimo skardą, kepimo maišelį užrišti. Kepti karką, kol kas be daržovių, 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.

  4. Bulves, moliūgus, papriką supjaustyti kubeliais, morką ir svogūną griežinėliais, pomidorus skiltelėmis. Daržovės sudėti į dubenį, suberti likusią druską, prieskonines žoleles, supilti grietinėlę ir permaišyti.

  5. Jau gerokai pakepusią karką išimti greitai iš kepimo skardos. Į tą pačią skardą berti daržoves. Karką išimti iš maišelio, riebų skystį išpilti, nenaudoti. Supjaustyti karką ant kaulo kvadratėliais. Dėti ant daržovių. Dar viską kepti apie 40 min.

Receptą atsiuntė Mindaugas
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų