Topinambai

Topinambai
Topinambas, bulvinė saulėgrąža, dar vadinamas kaip žieminė bulvė, žiemos kriaušė. Šis augalas kilęs iš Šiaurės Amerikos. Jis paplitęs ir Lietuvoje. Valgomi žali ar apdoroti šakniavaisiai. Jie panašūs į krienus, netaisyklingas ropes. Skonis primena ropės. Tai labai ankstyva daržovė. Jau anksti pavasarį galima prisikasti jos gumbų. Rudenį topinambų derlių galima nuimti vėliausiai. Žiemą gumbai gerai išsilaiko palikti žemėje arba iškasti ir laikomi bulvių rūsiuose. Topinambus paruošti galima įvairiai, panašiai kaip žiedinius kopūstus. Tai puikūs ir labai sotūs patiekalai. Jei valgysite nevirtus, reikia nulupti odelę ir tuoj dėti į parūgštintą ar pasūdytą vandenį, kad nepatamsėtų. Tiek nevirti, tiek virti tinka įvairioms mišrainėms.
Receptai su >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu