500 gramų | pievagrybiai |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
4 skiltelės | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | sauso balto vyno (nebūtina) |
0.5 arbatinio šaukštelio | petražolės (smulkintų) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lynas, keptas su džiūvėsėliais
- Sojos kubelių daržovių troškinys
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Kuskuso troškinys
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Meliono laivelis su avinžirniais ir išdykėliais kankanais
- Troškintas ungurys
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Žuvies filė
- Gardus daržovių troškinys
- Troškintos cukinijos su pomidorais
- Asturiškai pagaminta žuvis
- Prancūziškai pagaminti žirneliai
- Lynas, troškintas su kopūstais
- Višta, troškinta su česnaku
- Krevetės afrikietiškai
- Trinta bulvienė
- Pievagrybiai grietinėlės padaže
- Troškinta žuvis
- Troškinti kazlėkai
Pievagrybiai kepti su česnaku
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Pievagrybiai,
500 gramų -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Sausas baltasis vynas, nebūtina,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės, smulkintų,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.
Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1-2 min.
Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4-5 min vis pamaišant, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja. Tada įpilame vyną (jei naudosite), pamaišome ir kepiname dar 1 min.
Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražole, jei reikia užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis. Skanaus!