Pievagrybiai kepti su česnaku
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Prie šio patiekalo tiesiog būtinas prancūziškas batonas, kad būtų galima gardžiuotis ne tik grybukais bet ir susidariusiu padažu. Balto vyno taurė čia taip pat nepamaišytų. Prie šio patiekalo tiesiog būtinas prancūziškas batonas, kad būtų galima gardžiuotis ne tik grybukais bet ir susidariusiu padažu. Balto vyno taurė čia taip pat nepamaišytų. P. S. Vietoj pievagrybių galite rinktis bet kokius kitus mėgstamus grybus. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų pievagrybiai
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnakas
1 valgomasis šaukštas sauso balto vyno (nebūtina)
0.5 arbatinio šaukštelio petražolės (smulkintų)
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.
2.
Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1-2 min.
3.
Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4-5 min vis pamaišant, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja. Tada įpilame vyną (jei naudosite), pamaišome ir kepiname dar 1 min.
4.
Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražole, jei reikia užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Pievagrybiai kepti su česnaku

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Prie šio patiekalo tiesiog būtinas prancūziškas batonas, kad būtų galima gardžiuotis ne tik grybukais bet ir susidariusiu padažu. Balto vyno taurė čia taip pat nepamaišytų. ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.

  2. Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1-2 min.

  3. Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4-5 min vis pamaišant, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja. Tada įpilame vyną (jei naudosite), pamaišome ir kepiname dar 1 min.

  4. Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražole, jei reikia užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų