Pievagrybiai kepti su česnaku
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
| 500 gramų | pievagrybiai |
| 4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
| 4 skiltelės | česnakas |
| 1 valgomasis šaukštas | sauso balto vyno (nebūtina) |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | petražolės (smulkintų) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.
2.
Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1-2 min.
3.
Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4-5 min vis pamaišant, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja. Tada įpilame vyną (jei naudosite), pamaišome ir kepiname dar 1 min.
4.
Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražole, jei reikia užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinys su soja (mėsa)
-
Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
-
Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
-
Žuvies troškinys
-
Troškintas daržovių garnyras
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Troškinti burokėliai
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
-
Asturiškai pagaminta žuvis
-
Ukrainietiški ryžiai
-
Daržovių troškinys su makaronais
-
Krevetės afrikietiškai
-
Midijų troškinys su daržovėmis
-
Sojos troškinys
-
Švieži troškinti kopūstai
-
Troškinti ankštiniai pipirai (paprikos)
-
Šutintos morkos
-
Karpis, šutintas aluje
-
Baravykai svogūnų padaže
Pievagrybiai kepti su česnaku
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Pievagrybiai,
500 gramų -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Sausas baltasis vynas, nebūtina,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės, smulkintų,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
(
)
Liucija
Gaminimo eiga:
Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.
Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1-2 min.
Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4-5 min vis pamaišant, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja. Tada įpilame vyną (jei naudosite), pamaišome ir kepiname dar 1 min.
Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražole, jei reikia užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
