500 gramų | pievagrybiai |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
4 skiltelės | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | sauso balto vyno (nebūtina) |
0.5 arbatinio šaukštelio | petražolės (smulkintų) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškintas daržovių garnyras
- Švieži troškinti kopūstai
- Troškintos bulvės
- Troškinti griežčiai
- Krevetės afrikietiškai
- Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
- Bulvių guliašas
- Žuvies troškinys
- Krabų lazdelių ir sūrio kotletukai
- Troškinti pievagrybiai
- Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
- Troškinti ankštiniai pipirai (paprikos)
- Ryžių rizotas su grybais
- Midijų troškinys su daržovėmis
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Šutintos morkos su žirneliais
- Plovas su baklažanais
- Sojos faršo ir makaronų troškinys
- Lynas, troškintas su kopūstais
- Risoto "Al Baloro"
Pievagrybiai kepti su česnaku
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Pievagrybiai,
500 gramų -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Sausas baltasis vynas, nebūtina,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės, smulkintų,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitiname aliejų.
Nulupame česnako skilteles, supjaustome griežinėliais, sudedame į keptuvę ir pakepiname 1-2 min.
Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Jei pievagrybių koteliai ilgi – juos nupjauname. Pievagrybių griežinėlius sudedame į keptuvę kartu su apkepintu česnaku, pagardiname druska, pipirais, kepiname ~4-5 min vis pamaišant, kol pievagrybiai išskiria vandenį ir jis nugaruoja. Tada įpilame vyną (jei naudosite), pamaišome ir kepiname dar 1 min.
Paruoštus pievagrybius sudedame į lėkštę, apibarstome petražole, jei reikia užberiame papildomai druskos. Skaniausia patiekti su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis. Skanaus!