Tortas "Rafaelo"
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai kiaušiniai
230 gramų miltai
230 gramų cukrus
20 gramų kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
65 gramai aliejaus
385 gramai kondensuotas pienas
180 gramų sviestas
450 gramų grietinėlės, 35%
2 pakeliai standiklio
50 gramų kokoso drožlės
200 gramų vanduo
šiek tiek citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūros vietoje.
2.
5 kiaušinius išplakti su 230 g. cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
3.
Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame kokoso drožles, gerai išmaišome.
4.
Biskvitų sulaistymui pasiruošiame didesnę stiklinę, pilame į ją 200 ml vandens, įspaudžiame citrinų sultis, sudedame 2 arbat. šaukštelius cukraus. Viską išmaišome.
5.
Torto surinkimas:
1. Pasiruošti torto lėkštę.
2. Dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu.
3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
4. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
5. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
6. Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti gėlytes.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas "Rafaelo"

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūros vietoje.

  2. 5 kiaušinius išplakti su 230 g. cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa.

  3. Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
    Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame kokoso drožles, gerai išmaišome.

  4. Biskvitų sulaistymui pasiruošiame didesnę stiklinę, pilame į ją 200 ml vandens, įspaudžiame citrinų sultis, sudedame 2 arbat. šaukštelius cukraus. Viską išmaišome.

  5. Torto surinkimas:
    1. Pasiruošti torto lėkštę.
    2. Dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu.
    3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
    4. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
    5. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
    6. Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti gėlytes.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (6)


  • eve-lina 2016-09-14 11:43

    Sveikos sakykit ka blogai dariau.. biskvita dariau viska kaip parasyta o vidurys vistiek liko zalias neiskepes ir sukrito.. sonai iskepe


  • Iiii 2016-06-03 11:55

    Tikrai labai skanus


  • Arlena 2015-12-28 14:26

    A aaaa


  • Kamilė 2015-08-28 09:43

    o kaip tas užrašas padarytas?


  • Renata 2015-04-10 21:26

    pats skaniausias tortas,visiems labai patiko ir tapo mano mėgstamiausiu


Daugiau receptų