5 vienetai | kiaušiniai |
230 gramų | miltai |
230 gramų | cukrus |
20 gramų | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
65 gramai | aliejaus |
385 gramai | kondensuotas pienas |
180 gramų | sviestas |
450 gramų | grietinėlės, 35% |
2 pakeliai | standiklio |
50 gramų | kokoso drožlės |
200 gramų | vanduo |
šiek tiek | citrinų sultys |
Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame kokoso drožles, gerai išmaišome.
1. Pasiruošti torto lėkštę.
2. Dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu.
3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
4. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
5. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
6. Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti gėlytes.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Nekeptas serbentinis varškės tortas
- Graikų pyragas
- Smaližiukas
- Elzaso tortas
- Tortas su varškės kremu
- Lietinių tortas
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Kiaušinių baltymų tortas
- Vyniotinis su Filadelfijos sūriu ir vyšniomis
- Tortas meilės dienai
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Gaivus tortas su vyšniomis
- Medaus tortas
- Torteliai su uogomis
- Obuolių tortas su plakta grietinėle
- Vaflinis pyragas
- Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
- Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
- Sezamo gardumynas
- Šakotis (bankuchenas)
Tortas "Rafaelo"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Miltai,
230 gramų -
Cukrus,
230 gramų -
Kepimo milteliai,
20 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
65 gramai -
Kondensuotas pienas,
385 gramai -
Sviestas,
180 gramų -
Grietinėlė, 35%,
450 gramų -
Standiklis,
2 pakeliai -
Kokoso drožlės,
50 gramų -
Vanduo,
200 gramų - Citrinų sultys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūros vietoje.
5 kiaušinius išplakti su 230 g. cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame kokoso drožles, gerai išmaišome.Biskvitų sulaistymui pasiruošiame didesnę stiklinę, pilame į ją 200 ml vandens, įspaudžiame citrinų sultis, sudedame 2 arbat. šaukštelius cukraus. Viską išmaišome.
Torto surinkimas:
1. Pasiruošti torto lėkštę.
2. Dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu.
3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
4. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
5. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
6. Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti gėlytes.
Skanaus!
Komentarai (6)
-
eve-lina
2016-09-14 11:43
Sveikos sakykit ka blogai dariau.. biskvita dariau viska kaip parasyta o vidurys vistiek liko zalias neiskepes ir sukrito.. sonai iskepe
-
Iiii
2016-06-03 11:55
Tikrai labai skanus
-
Arlena
2015-12-28 14:26
A aaaa
-
Kamilė
2015-08-28 09:43
o kaip tas užrašas padarytas?
-
Renata
2015-04-10 21:26
pats skaniausias tortas,visiems labai patiko ir tapo mano mėgstamiausiu