2 pakeliai | sausainiai (arbatiniai) |
3 valgomieji šaukštai | medus |
3 vienetai | citrinos (didelės) |
800 gramų | varškė (riebi) |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% (riebi) |
6 arbatiniai šaukšteliai | želatina |
1 stiklinė | uogos (mėlynės ar kt.) |
100 gramų | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanduo (virintas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Degtinės ir likerio kokteilis
- Žvejybos ant ledo gėrimas
- Šalta arbata su alkoholiu
- Degtinės kokteilis
- Obuolių degtinė
- Vasariškas alaus kokteilis
- Šokoladinis kokteilis
- Degtinės kokteilis
- Kokteilis „Kruvinoji Meri“
- Spanguolių kokteilis
- Degtinė su "Sprite"
- Degtinė su pipirais
- Krupnikas
- Arvydo Gogel-Mogel
- Šokoladinis alkoholio kokteilis
- Kiaušinių gėrimas
- Degtinės ir putojančio vyno kokteilis
- Kokteilis „Mėtinė degtinė“
- Kosmopolitano kokteilio gaminimas
- Kokteilis „Malancia“
Varškės tortas su citrinų sultimis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sausainiai, arbatiniai,
2 pakeliai -
Medus,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinos, didelės,
3 vienetai -
Varškė, riebi,
800 gramų -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%, riebi,
300 mililitrų -
Želatina,
6 arbatiniai šaukšteliai -
Uogos, mėlynės ar kt.,
1 stiklinė -
Cukrus,
100 gramų -
Vanduo, virintas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sulaužytus sausainius ištrinkite su medumi ir 2 šaukšteliais virinto vandens. Gautą masę sudėkite i torto formą. Nuplikytą 1 citriną nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos perpjaukite dar per pusę ir išdėliokite ant torto formos kraštų. Želatiną užpilkite trupučiu virinto vandens ir palaikykite, kol išbrinks. Tada kaitinkite ant mažos ugnies ir atšaldykite. Varškę ištrinkite su pienu, cukrumi ir išspaustomis 2 citrinų sultimis. Įmaišykite atšaldytą želatiną. Pridėkite iki tirštų putų išplaktą grietinėlę. Masę krėskite i formą ant sausainių. Dėkite tortą į šaldytuvą. Puoškite mėlynėmis ir likusiais citrinos griežinėliais.