Aguoninis tortas
AUTORIUS:
Tango su Helena,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
397 gramai kondensuotas pienas
4 vienetai kiaušiniai
200 gramų cukrus
150 gramų aguonų
100 gramų maltų džiūvėsėlių
2 saujos migdolų drožlių
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį.
2.
Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalkite mėsmale mažiausiai du kartus.
3.
Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų masę.
4.
Tada į masę berkite džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišykite.
5.
Baltymus išplakite iki standokų putų ir po truputį pildami, atsargiai juos įmaišykite į aguonas.
6.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją supilkite aguonų masę. Išlyginame paviršių.
7.
Tortą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 - 50 minučių.
8.
Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudinkite migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.
9.
Nedideliame puode pašildykite indelį kondensuoto saldinto pieno.
10.
Iškepusį dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir po truputį pilkite šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
11.
Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstykite migdolų skiedreles, kad jos priliptų.
12.
Palikite tortą atvėsti ir sustingti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Aguoninis tortas

Komentarai: 8
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį.

  2. Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalkite mėsmale mažiausiai du kartus.

  3. Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų masę.

  4. Tada į masę berkite džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišykite.

  5. Baltymus išplakite iki standokų putų ir po truputį pildami, atsargiai juos įmaišykite į aguonas.

  6. Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją supilkite aguonų masę. Išlyginame paviršių.

  7. Tortą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 - 50 minučių.

  8. Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudinkite migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.

  9. Nedideliame puode pašildykite indelį kondensuoto saldinto pieno.

  10. Iškepusį dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir po truputį pilkite šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.

  11. Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstykite migdolų skiedreles, kad jos priliptų.

  12. Palikite tortą atvėsti ir sustingti.

Receptą atsiuntė Tango su Helena
Reklama:

Komentarai (8)


  • Reda 2017-05-22 23:34

    O kuomet būtų galima pakeisti kond. Pieną? (diabetas)


  • Vida 2016-12-18 07:13

    Ačiù ,labai ieškojau šito recepto.


  • [email protected] 2016-11-29 21:18

    Lux


  • Agne 2016-05-18 17:00

    Ar labai saldus gaunasi?


  • I.M. 2016-04-06 22:42

    Rozalija, manau 23cm bus pats tas. Galima ir i didesne, tik tiek kad tortas bus plonesnis :)


  • I.M 2016-04-06 22:40

    Tortas tikrai pasakisko skonio!
    P.S. aguonas nebutina laikyti per nakti jei skubate ir malti nebutina, labai puikiai gaunasi :)


  • Rozalija 2016-04-05 21:59

    O koks formos dydis? Nerašo merginos formos dydžio, kaip žinoti, jei esi visai be talento gaminimui?


  • ingrida 2016-04-05 19:53

    labai skanus,aisku jei megstat aguonas,esu kepus kelis kartus


Daugiau receptų