
300 gramų | sausainiai (SELGA) |
50 gramų | sviestas |
500 gramų | varškė (kreminė) |
0.5 stiklinės | cukrus |
1 pakelis | želė |
3 arbatiniai šaukšteliai | želatina |
šiek tiek | uogos (mėgstamos) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vasariškas tortas
-
Torteliai su uogomis
-
Grietinėlės tortas
-
Braškių tortas
-
Tortas "Rafaelo"
-
Obuolių tortas su varške
-
Nekeptas varškės tortas
-
Tortas mažyliams
-
Tortas su braškėmis
-
Gaivus varškės tortelaitis
-
Sausainų tortas
-
Tortas Voratinklis
-
Šokoladinis tortukas
-
Aušros želė tortas
-
Tortas "BRAŠKĖ"
-
Tortas "Margarita"
-
Šokoladinis tortas
-
Medaus tortas
-
Gaivus tortukas
-
Gardus tortas
Nekeptas varškės tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sausainiai, SELGA,
300 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Varškė, kreminė,
500 gramų -
Cukrus,
0.5 stiklinės -
Želė,
1 pakelis -
Želatina,
3 arbatiniai šaukšteliai - Uogos, mėgstamos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sausainius (gali būti ir Gaidelis) sutrupinti, sumalti ar sutrinti ir užpilti išlydytų sviestu. Viską gerai išmaišyti ir iškloti kepimo formą (dugną ištiesti kepimo popieriumi), gerai prispaudžiant, kad neliktų tarpelių.
Kreminę varškę išmaišyti su cukrumi (Galima ir paprastą varškę naudoti, ją sutrynus blenderiu).
Želatiną išbrinkinti, ištirpinti karšto vandens vonelėje ir palaipsniui maišant supilti į varškės masę.
Paruoštą masę supilti ant sausainių ir formą padėti į šaldytuvą 3-4 val. kad sustingtų varškės masė. Kai masė sustingus galime pasiruošti želė (taip, kaip ant pakelio parašyta), ant viršaus pabarstyti uogų ir kai želė šiek tiek pravės užpilti ant torto. Dėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings. Skanaus!
Komentarai (6)
-
Rūta
2018-12-23 10:01
Ačiū už receptą.
-
erika
2018-04-23 18:12
ant 500g kazkokios mases,visada dedu 3 saukstus zelatinos,super buna:)
-
Skirmanta
2018-03-14 10:54
Labai viliojantis ir gražei atrodo išbandysiu pasidaryti
-
Justina
2016-06-27 15:07
100gr sausainiu 50gr zelatinos
1saukstas zelatinos istirpinti piene ir deti i varske.
-
Karolina
2016-03-29 16:15
Sviesto ir želatinos reikia daugiau, nes su tiek kiek čia nurodyta blogai sustingsta.