
100 gramų | miltai |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
200 gramų | sviestas |
420 gramų | grietinėlės, 35% |
2 pakeliai | standiklio |
200 gramų | rudasis cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | krakmolas |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinis Velykų tortas
-
Tortas su braškėmis
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Varškės tortas su citrinų sultimis
-
Braškių svajonė
-
Tortas "BRAŠKĖ"
-
Tortukas "Gaiva"
-
Želė tortas
-
Vasariškas tortas
-
Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
-
Tortas "Seklyčia"
-
Nekeptas sausainių tortas
-
Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
-
Tiramisu tortukas
-
Tortas „Bitutė“
-
Sūrio desertas
-
Medaus tortukas
-
Aguoninis tortas
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
Tortas "Karamelės lašas"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
100 gramų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%,
420 gramų -
Standiklis,
2 pakeliai -
Rudasis cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Krakmolas,
100 gramų - Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakti su ruduoju cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, atsargiai išmaišyti.
Gautą masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti valandai į šaldytuvą.
Supjaustytus biskvitus pertepti grietinėlės kremu, pamėtyti rududu gabaliukais ir užtepti vėl grietinėlės, dedame antrą biskvitą ir kartojame viską iš naujo. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Aplyginti kraštus ir apibarstyti kokoso drožlėmis (galima ir kitaip puošti).