Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Šis torčiukas dar nė karto nenuvylė, visuomet išeina tobulo skonio, kad ir kur jį begaminčiau ir visuomet visus nuginkluoja savo skoniu ir šokolado galia. Receptas iš mano blogo Šis torčiukas dar nė karto nenuvylė, visuomet išeina tobulo skonio, kad ir kur jį begaminčiau ir visuomet visus nuginkluoja savo skoniu ir šokolado galia. Receptas iš mano blogo Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų sausainiai (tik ne Gaidelio)
50 gramų sviestas
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35%
300 gramų juodojo šokolado (konditerinio)
250 gramų mascarpone sūris
4 valgomieji šaukštai karamelizuotas kondensuotas pienas (kupinų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Sviestą ištirpinti mikrobangėje. Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinių (galima smulkinti su smulkintuvo pagalba arba dėti į švarų virtuvinį rankšluostėlį ir sumušti kočėlu). Tuomet sviestą sumaišyti su trupiniais ir padengti išardomos tortinės (26 cm ar 28 cm skersmens) dugną ir šiek tiek kraštus. Dėti į šaldytuvą sustingti, kol gaminsite torto įdarą.
2.
Grietinėlę išplakti iki standžios masės (tik neperplakti!). Atsargiai sumaišyti grietinėlę su maskarponės sūriu, kol neliks gumulėlių ir padalinti masę į 2 indus.
3.
Vieną grietinėlės-maskarponės masės dalį sumaišyti su karamele, kol neliks gumulėlių (jei karamelė labai kieta galima trumpai pašildyti mikrobangėje, kol suminkštės).
4.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje: užkaičiame puodą su pora stiklinių vandens, uždedame ant puodo dubenį su sulaužytu šokoladu ir vis pamaišydami tirpiname šokoladą iki vientisos masės. Paliekame pravėsti apie 15-20 min vis pamaišydami.
5.
Kitą grietinėlės-maskarponės masę sumaišome su pravėsusiu ištirpintu šokoladu.
6.
Ant sustingusio torto pagrindo šaukštu išdėliojame netolygiai šokolado ir karamelės mases, dėliojame maždaug kaip mozaiką. Kai viską sudedame – peiliu skersai, išilgai suraižome torto viršų, pavyks gražus raštas. Dėti tortą atgal į šaldytuvą stengti, geriausia pernakt. Kai sustings – galite nuimti tortinės kraštus. Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve 2 dienas. Tortas tikrai sustengsta, papildomai dėti želatinos ar kitų standiklių tikrai nereikia.

Populiariausi receptai šią savaitę

Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Pagrindui: Kremui:
Autoriaus žodis: Šis torčiukas dar nė karto nenuvylė, visuomet išeina tobulo skonio, kad ir kur jį begaminčiau ir visuomet visus nuginkluoja savo skoniu ir šokolado galia. Receptas iš mano blogo Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą ištirpinti mikrobangėje. Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinių (galima smulkinti su smulkintuvo pagalba arba dėti į švarų virtuvinį rankšluostėlį ir sumušti kočėlu). Tuomet sviestą sumaišyti su trupiniais ir padengti išardomos tortinės (26 cm ar 28 cm skersmens) dugną ir šiek tiek kraštus. Dėti į šaldytuvą sustingti, kol gaminsite torto įdarą.

  2. Grietinėlę išplakti iki standžios masės (tik neperplakti!). Atsargiai sumaišyti grietinėlę su maskarponės sūriu, kol neliks gumulėlių ir padalinti masę į 2 indus.

  3. Vieną grietinėlės-maskarponės masės dalį sumaišyti su karamele, kol neliks gumulėlių (jei karamelė labai kieta galima trumpai pašildyti mikrobangėje, kol suminkštės).

  4. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje: užkaičiame puodą su pora stiklinių vandens, uždedame ant puodo dubenį su sulaužytu šokoladu ir vis pamaišydami tirpiname šokoladą iki vientisos masės. Paliekame pravėsti apie 15-20 min vis pamaišydami.

  5. Kitą grietinėlės-maskarponės masę sumaišome su pravėsusiu ištirpintu šokoladu.

  6. Ant sustingusio torto pagrindo šaukštu išdėliojame netolygiai šokolado ir karamelės mases, dėliojame maždaug kaip mozaiką. Kai viską sudedame – peiliu skersai, išilgai suraižome torto viršų, pavyks gražus raštas. Dėti tortą atgal į šaldytuvą stengti, geriausia pernakt. Kai sustings – galite nuimti tortinės kraštus. Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve 2 dienas. Tortas tikrai sustengsta, papildomai dėti želatinos ar kitų standiklių tikrai nereikia.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų