
Pagrindui: | ||
200 gramų | sausainiai (tik ne Gaidelio) | |
50 gramų | sviestas | |
Kremui: | ||
400 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
300 gramų | juodojo šokolado (konditerinio) | |
250 gramų | mascarpone sūris | |
4 valgomieji šaukštai | karamelizuotas kondensuotas pienas (kupinų) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tiramisu tortukas
-
Morkų tortas
-
Ananasų tortas
-
Gaivus tortas su vyšniomis
-
Sausainių tortas
-
Grietinėlės tortas
-
Sūrio desertas
-
Vaflių tortas su šokoladu
-
Tortukas "Gaiva"
-
Aušros želė tortas
-
Jogurtinis tortas
-
Kalėdinis tortas
-
Tortas Napoleonas
-
Tortas su šokoladu
-
Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
-
Tortas "Greitukas"
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Šokoladinis kokosinis tortas
-
Medaus tortas
-
Graikų pyragas
Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sausainiai, tik ne Gaidelio,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
400 mililitrų -
Juodasis šokoladas, konditerinio,
300 gramų -
Mascarpone sūris,
250 gramų -
Karamelizuotas kondensuotas pienas, kupinų,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpinti mikrobangėje. Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinių (galima smulkinti su smulkintuvo pagalba arba dėti į švarų virtuvinį rankšluostėlį ir sumušti kočėlu). Tuomet sviestą sumaišyti su trupiniais ir padengti išardomos tortinės (26 cm ar 28 cm skersmens) dugną ir šiek tiek kraštus. Dėti į šaldytuvą sustingti, kol gaminsite torto įdarą.
Grietinėlę išplakti iki standžios masės (tik neperplakti!). Atsargiai sumaišyti grietinėlę su maskarponės sūriu, kol neliks gumulėlių ir padalinti masę į 2 indus.
Vieną grietinėlės-maskarponės masės dalį sumaišyti su karamele, kol neliks gumulėlių (jei karamelė labai kieta galima trumpai pašildyti mikrobangėje, kol suminkštės).
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje: užkaičiame puodą su pora stiklinių vandens, uždedame ant puodo dubenį su sulaužytu šokoladu ir vis pamaišydami tirpiname šokoladą iki vientisos masės. Paliekame pravėsti apie 15-20 min vis pamaišydami.
Kitą grietinėlės-maskarponės masę sumaišome su pravėsusiu ištirpintu šokoladu.
Ant sustingusio torto pagrindo šaukštu išdėliojame netolygiai šokolado ir karamelės mases, dėliojame maždaug kaip mozaiką. Kai viską sudedame – peiliu skersai, išilgai suraižome torto viršų, pavyks gražus raštas. Dėti tortą atgal į šaldytuvą stengti, geriausia pernakt. Kai sustings – galite nuimti tortinės kraštus. Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve 2 dienas. Tortas tikrai sustengsta, papildomai dėti želatinos ar kitų standiklių tikrai nereikia.