Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
AUTORIUS:
Liucija
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Šis torčiukas dar nė karto nenuvylė, visuomet išeina tobulo skonio, kad ir kur jį begaminčiau ir visuomet visus nuginkluoja savo skoniu ir šokolado galia. Receptas iš mano blogo: Šis torčiukas dar nė karto nenuvylė, visuomet išeina tobulo skonio, kad ir kur jį begaminčiau ir visuomet visus nuginkluoja savo skoniu ir šokolado galia. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35%
300 gramų juodojo šokolado (konditerinio)
250 gramų mascarpone sūris
4 valgomieji šaukštai karamelizuotas kondensuotas pienas (kupinų)
Pagrindui:
200 gramų sausainiai (tik ne Gaidelio)
50 gramų sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Sviestą ištirpinti mikrobangėje. Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinių (galima smulkinti su smulkintuvo pagalba arba dėti į švarų virtuvinį rankšluostėlį ir sumušti kočėlu). Tuomet sviestą sumaišyti su trupiniais ir padengti išardomos tortinės (26 cm ar 28 cm skersmens) dugną ir šiek tiek kraštus. Dėti į šaldytuvą sustingti, kol gaminsite torto įdarą.
2.
Grietinėlę išplakti iki standžios masės (tik neperplakti!). Atsargiai sumaišyti grietinėlę su maskarponės sūriu, kol neliks gumulėlių ir padalinti masę į 2 indus.
3.
Vieną grietinėlės-maskarponės masės dalį sumaišyti su karamele, kol neliks gumulėlių (jei karamelė labai kieta galima trumpai pašildyti mikrobangėje, kol suminkštės).
4.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje: užkaičiame puodą su pora stiklinių vandens, uždedame ant puodo dubenį su sulaužytu šokoladu ir vis pamaišydami tirpiname šokoladą iki vientisos masės. Paliekame pravėsti apie 15-20 min vis pamaišydami.
5.
Kitą grietinėlės-maskarponės masę sumaišome su pravėsusiu ištirpintu šokoladu.
6.
Ant sustingusio torto pagrindo šaukštu išdėliojame netolygiai šokolado ir karamelės mases, dėliojame maždaug kaip mozaiką. Kai viską sudedame – peiliu skersai, išilgai suraižome torto viršų, pavyks gražus raštas. Dėti tortą atgal į šaldytuvą stengti, geriausia pernakt. Kai sustings – galite nuimti tortinės kraštus. Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve 2 dienas. Tortas tikrai sustengsta, papildomai dėti želatinos ar kitų standiklių tikrai nereikia.

Populiariausi receptai šią savaitę

Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Kremui: Pagrindui:
Autoriaus žodis: Šis torčiukas dar nė karto nenuvylė, visuomet išeina tobulo skonio, kad ir kur jį begaminčiau ir visuomet visus nuginkluoja savo skoniu ir šokolado galia. Receptas iš mano blogo: ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą ištirpinti mikrobangėje. Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinių (galima smulkinti su smulkintuvo pagalba arba dėti į švarų virtuvinį rankšluostėlį ir sumušti kočėlu). Tuomet sviestą sumaišyti su trupiniais ir padengti išardomos tortinės (26 cm ar 28 cm skersmens) dugną ir šiek tiek kraštus. Dėti į šaldytuvą sustingti, kol gaminsite torto įdarą.

  2. Grietinėlę išplakti iki standžios masės (tik neperplakti!). Atsargiai sumaišyti grietinėlę su maskarponės sūriu, kol neliks gumulėlių ir padalinti masę į 2 indus.

  3. Vieną grietinėlės-maskarponės masės dalį sumaišyti su karamele, kol neliks gumulėlių (jei karamelė labai kieta galima trumpai pašildyti mikrobangėje, kol suminkštės).

  4. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje: užkaičiame puodą su pora stiklinių vandens, uždedame ant puodo dubenį su sulaužytu šokoladu ir vis pamaišydami tirpiname šokoladą iki vientisos masės. Paliekame pravėsti apie 15-20 min vis pamaišydami.

  5. Kitą grietinėlės-maskarponės masę sumaišome su pravėsusiu ištirpintu šokoladu.

  6. Ant sustingusio torto pagrindo šaukštu išdėliojame netolygiai šokolado ir karamelės mases, dėliojame maždaug kaip mozaiką. Kai viską sudedame – peiliu skersai, išilgai suraižome torto viršų, pavyks gražus raštas. Dėti tortą atgal į šaldytuvą stengti, geriausia pernakt. Kai sustings – galite nuimti tortinės kraštus. Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve 2 dienas. Tortas tikrai sustengsta, papildomai dėti želatinos ar kitų standiklių tikrai nereikia.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų