| 3 stiklinės | grietinė |
| 2 valgomieji šaukštai | želatina |
| 2 stiklinės | cukrus |
| šiek tiek | citrinos rūgštis |
| šiek tiek | braškės (šaldytos arba šviežios gali būti) |
| 400 gramų | sviestas |
| šiek tiek | kakava |
| šiek tiek | cukraus pudra |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| šiek tiek | prieskoniai (maistiniai dažai) |
reiks papildomai tortui biskvitų, kiekis pagal norima torto aukštį.
Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų.
Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė - nukeliame.
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.
Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą - pertepimas, biskvitas - pertepimas ir t.t.
Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.) bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Kaip puošti - kiekvienos fantazijos vaisius.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sacher tortas Kalėdoms
-
Lilės tortas
-
Tortas "Karamelės lašas"
-
Nekeptas sausainių tortas
-
Tortas „Bitutė“
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Tortas su maskarponės sūriu
-
Šokoladinis tortukas
-
Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
-
Elzaso tortas
-
Trupiniai grietinėlėje
-
Vyniotinis su margu įdaru
-
Tortas su varškės kremu ir avietėmis
-
Aistės jogurto pyragas
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Blynų tortas
-
Torčiukas "vaikučiukas"
-
Sūrio desertas
-
Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
-
Tortas "Margarita"
Braškinis tortas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
3 stiklinės -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 stiklinės - Citrinos rūgštis
- Braškės, šaldytos arba šviežios gali būti
-
Sviestas,
400 gramų - Kakava
- Cukraus pudra
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Prieskoniai, maistiniai dažai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimas:
reiks papildomai tortui biskvitų, kiekis pagal norima torto aukštį.
Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų.
Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė - nukeliame.
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.
Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą - pertepimas, biskvitas - pertepimas ir t.t.
Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.) bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Kaip puošti - kiekvienos fantazijos vaisius.
