Braškinis tortas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
3 stiklinės grietinė
2 valgomieji šaukštai želatina
2 stiklinės cukrus
šiek tiek citrinos rūgštis
šiek tiek braškės (šaldytos arba šviežios gali būti)
400 gramų sviestas
šiek tiek kakava
šiek tiek cukraus pudra
1 vienetas kiaušiniai
šiek tiek prieskoniai (maistiniai dažai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Gaminimas:
reiks papildomai tortui biskvitų, kiekis pagal norima torto aukštį.

Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų.
Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė - nukeliame.
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.
Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą - pertepimas, biskvitas - pertepimas ir t.t.
Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.) bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Kaip puošti - kiekvienos fantazijos vaisius.

Populiariausi receptai šią savaitę

Braškinis tortas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Gaminimas:
reiks papildomai tortui biskvitų, kiekis pagal norima torto aukštį.

Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų.
Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė - nukeliame.
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.
Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą - pertepimas, biskvitas - pertepimas ir t.t.
Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.) bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Kaip puošti - kiekvienos fantazijos vaisius.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų