
3 stiklinės | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
2 stiklinės | cukrus |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
šiek tiek | braškės (šaldytos arba šviežios gali būti) |
400 gramų | sviestas |
šiek tiek | kakava |
šiek tiek | cukraus pudra |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | prieskoniai (maistiniai dažai) |
reiks papildomai tortui biskvitų, kiekis pagal norima torto aukštį.
Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų.
Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė - nukeliame.
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.
Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą - pertepimas, biskvitas - pertepimas ir t.t.
Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.) bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Kaip puošti - kiekvienos fantazijos vaisius.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gardus tortas
-
Nekeptas oreo tortas
-
Tortas su sviestiniu kremu
-
Lukos želė tortas
-
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
-
Tortukas "Gaiva"
-
Kavos tortas su migdolais
-
Trijų pienų tortas
-
Tortas su maskarponės sūriu
-
Tortas "Greitukas"
-
Šaltas tortukas
-
Tortas su konservuotais persikais
-
“Oreo” sausainių tortas
-
Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
-
Tortas "kriaušė"
-
Tortas su varškės kremu
-
Vaisinis bananų - mandarinų tortas
-
Šokoladinis tortas
-
Graikų pyragas
-
Torteliai su uogomis
Braškinis tortas

- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
3 stiklinės -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 stiklinės - Citrinos rūgštis
- Braškės, šaldytos arba šviežios gali būti
-
Sviestas,
400 gramų - Kakava
- Cukraus pudra
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Prieskoniai, maistiniai dažai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimas:
reiks papildomai tortui biskvitų, kiekis pagal norima torto aukštį.
Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų.
Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė - nukeliame.
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.
Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą - pertepimas, biskvitas - pertepimas ir t.t.
Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.) bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Kaip puošti - kiekvienos fantazijos vaisius.