Šakotis (bankuchenas)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinos (žievelės)
100 gramų sviestas (tepimui)
1 stiklinė grietinėlės, 35%
50 gramų cukraus pudra (apibarstymui)
600 gramų sviestas (tepimui)
30 vienetų kiaušiniai
600 gramų cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Su mediniu kotu inde išsukite 600 g. sviesto, tuomet įmuškite trynį, įpilkite po šaukštą miltų ir cukraus ir vėl sukite. Po to vėl dėkite trynį ir pilkite cukrų su miltais, kol įmušite visus kiaušinius ir sudėsite visą cukrų su miltais (po 600 g.). Kai tešla ims tirštėti, įpilkite grietinėlę, vėl išmaišykite, sudėkite citrinos žievelę, išsuktus baltymus. Neturi susidaryti putų. Kartais dar dedama konjako.

Šakotį kepkite krosnyje ar orkaitėje, kur galėsite sukti volą. Kepkite ant medinio, smailėjančio volo, kuris apvyniojamas marle ir sukasi, ant jo po truputį krečiama tešla. Po volu padedamas indas, į kurį pateks nukritusi tešla. Kuo greičiau volas sukamas, tuo didesni ragai gaunasi. Baigus krėsti tešlą, šakotis palaikomas dar valandą orkaitėje.

Šakočio gaminimo procesas ilgas ir sudėtingas.

Iškeptas šakotis pastatomas smailėjančiu galu į viršų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šakotis (bankuchenas)

Komentarai: 41
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Su mediniu kotu inde išsukite 600 g. sviesto, tuomet įmuškite trynį, įpilkite po šaukštą miltų ir cukraus ir vėl sukite. Po to vėl dėkite trynį ir pilkite cukrų su miltais, kol įmušite visus kiaušinius ir sudėsite visą cukrų su miltais (po 600 g.). Kai tešla ims tirštėti, įpilkite grietinėlę, vėl išmaišykite, sudėkite citrinos žievelę, išsuktus baltymus. Neturi susidaryti putų. Kartais dar dedama konjako.

Šakotį kepkite krosnyje ar orkaitėje, kur galėsite sukti volą. Kepkite ant medinio, smailėjančio volo, kuris apvyniojamas marle ir sukasi, ant jo po truputį krečiama tešla. Po volu padedamas indas, į kurį pateks nukritusi tešla. Kuo greičiau volas sukamas, tuo didesni ragai gaunasi. Baigus krėsti tešlą, šakotis palaikomas dar valandą orkaitėje.

Šakočio gaminimo procesas ilgas ir sudėtingas.

Iškeptas šakotis pastatomas smailėjančiu galu į viršų.

Reklama:

Komentarai (41)


  • Rozalija 2017-12-14 00:03

    Keistas receptas, nežinau ar juoktis ar verkti ar mėginti kepti:)).


  • Jolanta 2015-12-18 16:00

    Ar sviesta butina sukti saukstu,kodel netinka miksteris?


  • Eugenija 2015-03-04 22:32

    Cukraus ir miltų vienodas kiekis.


  • nu va 2015-03-02 18:20

    Parašyta po 600 gramų, cukraus ir miltų (darbo eigoje)


  • ką? 2015-02-17 00:04

    sviestas tepimui 100g, po to dar sviestas teimui 600g ir kepame ant oro, nes miltai, panašu, nereikalingi


  • →kas per... 2015-02-16 08:09

    Kiek reik miltū?


  • Arūnas 2014-12-08 11:12

    Ne bankuchenas, o baumkuchenas.Tai Šv,Velykų kepinys.


  • mama 2014-07-15 09:44

    Miltai recepte ir jų kiekis tikrai nepaminėti :( o gaminimo procese dedami. Tai kiek jų reikia? Nes be miltų išeis tik saldi kiaušinienė. :D


  • nu 2013-12-31 18:43

    Ačiū Lukai už receptą


  • Jurga 2013-12-05 18:55

    kaip idomiai,

    sakociui nereikalingi miltai?????????

    nejuokinkit


Daugiau receptų