Tortas „Bitutė“
AUTORIUS:
Giedrė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Pats gardžiausias Velykinis tortas, žavintis savo paprastumu ir gaivumu. Niekada nenuvilia ir nepalieka abejingų. Pats gardžiausias Velykinis tortas, žavintis savo paprastumu ir gaivumu. Niekada nenuvilia ir nepalieka abejingų. Giedrė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų miltai
200 gramų cukrus
200 gramų sviestas
2 vienetai kiaušiniai
1 sauja riešutai
1 valgomasis šaukštas medus
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
Kremui:
500 gramų grietinė
200 gramų cukrus
šiek tiek citrinos žievelė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Sviestą išlydykite, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkite medaus bei cukraus, viską išsukite, kol pasidarys vientisa masė. Atvėsinkite masę, įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ir sukite tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iškočiokite 5-6 paplotėlius.
2.
Kepkite paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje po kelias minutes, kol pradės ruduoti. Paplotėlius atšaldykite skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkite vieną ant kito, pertepdami kremu.
3.
Kremui: grietinę su cukrumi išplakite ir suberkite tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkite kremu. Papuoškime kokoso drožlėmis. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas „Bitutė“

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Kremui:
Autoriaus žodis: Pats gardžiausias Velykinis tortas, žavintis savo paprastumu ir gaivumu. Niekada nenuvilia ir nepalieka abejingų. Giedrė
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą išlydykite, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkite medaus bei cukraus, viską išsukite, kol pasidarys vientisa masė. Atvėsinkite masę, įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ir sukite tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iškočiokite 5-6 paplotėlius.

  2. Kepkite paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje po kelias minutes, kol pradės ruduoti. Paplotėlius atšaldykite skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkite vieną ant kito, pertepdami kremu.

  3. Kremui: grietinę su cukrumi išplakite ir suberkite tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkite kremu. Papuoškime kokoso drožlėmis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Giedrė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų