
Tešlai: | ||
3 vienetai | kiaušiniai | |
80 gramų | miltai | |
80 gramų | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | kakava | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
500 mililitrų | mandarinų sulčių (šviežių) | |
200 gramų | varškė (arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos) | |
200 gramų | grietinėlės, 35% | |
100 gramų | cukrus | |
60 mililitrų | vanduo (šaltas) | |
20 gramų | želatina | |
4 valgomieji šaukštai | kokoso drožlės |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
-
Tortas "Su meile..."
-
Šokoladinis tortas
-
Tiramisu tortukas
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Vaisinis bananų - mandarinų tortas
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Tortas "Greitukas"
-
Medaus tortas
-
Nekeptas serbentinis varškės tortas
-
Grietinėlės tortas
-
Graikų pyragas
-
Kavos tortas su migdolais
-
Braškinis tortas
-
Nekeptas varškės tortas
-
Vaikiškas meduoliukas
-
Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
-
Braškių tortas
-
Tortas „Bitutė“
-
Aguoninis tortas
Mandarininis-kokosinis tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
80 gramų -
Cukrus,
80 gramų -
Kakava,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis
-
Mandarinų sultys, šviežių,
500 mililitrų -
Varškė, arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Vanduo, šaltas,
60 mililitrų -
Želatina,
20 gramų -
Kokoso drožlės,
4 valgomieji šaukštai
Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi mikseriu plakame apie 7 - 10 minučių, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kavavą, ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius. Pilame į kepimo formą.
Kepame 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Nupjauname viršuje esančią plutelę.
Ruošiame kremą: želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml. mandarinų sulčių (150 ml. paliekame biskvito sulaistymui) ir kokoso drožlėmis. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Išplakame viską mikseriu.
Surenkame tortą: kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml. mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt. Skanaus :)
Komentarai (2)
-
Rasa
2017-03-20 16:58
Labai skanus ir gaivus..visiems lb patiko:)