Mandarininis-kokosinis tortas
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Labai lengvas ir gaivus tortukas. Vietoj mandarinų galima naudoti apelsinus. Išspaudę iš mandarinų sultis neperkoškite jų - naudokite su visais tirščiais. Ingredientai Labai lengvas ir gaivus tortukas. Vietoj mandarinų galima naudoti apelsinus. Išspaudę iš mandarinų sultis neperkoškite jų - naudokite su visais tirščiais. Ingredientai skirti 22 cm skersmens formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušiniai
80 gramų miltai
80 gramų cukrus
2 valgomieji šaukštai kakava
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
Kremui:
500 mililitrų mandarinų sulčių (šviežių)
200 gramų varškė (arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos)
200 gramų grietinėlės, 35%
100 gramų cukrus
60 mililitrų vanduo (šaltas)
20 gramų želatina
4 valgomieji šaukštai kokoso drožlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi mikseriu plakame apie 7 - 10 minučių, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kavavą, ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius. Pilame į kepimo formą.
2.
Kepame 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Nupjauname viršuje esančią plutelę.
3.
Ruošiame kremą: želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml. mandarinų sulčių (150 ml. paliekame biskvito sulaistymui) ir kokoso drožlėmis. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Išplakame viską mikseriu.
4.
Surenkame tortą: kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml. mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt. Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Mandarininis-kokosinis tortas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Kremui:
Autoriaus žodis: Labai lengvas ir gaivus tortukas. Vietoj mandarinų galima naudoti apelsinus. Išspaudę iš mandarinų sultis neperkoškite jų - naudokite su visais tirščiais. Ingredientai ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi mikseriu plakame apie 7 - 10 minučių, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kavavą, ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius. Pilame į kepimo formą.

  2. Kepame 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Nupjauname viršuje esančią plutelę.

  3. Ruošiame kremą: želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml. mandarinų sulčių (150 ml. paliekame biskvito sulaistymui) ir kokoso drožlėmis. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Išplakame viską mikseriu.

  4. Surenkame tortą: kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml. mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (2)


  • Rasa 2017-03-20 16:58

    Labai skanus ir gaivus..visiems lb patiko:)


Daugiau receptų