Ananasų tortas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
7 vienetai vyšnios
100 gramų sviestas
850 mililitrų ananasų (konservuoti, gręžinėliais)
200 gramų kvietiniai miltai
250 mililitrų pienas
300 gramų vanilinis cukrus
20 gramų krakmolas
2 vienetai kiaušiniai
150 gramų cukrus
150 gramų džemas (abrikosų)
30 gramų migdolai (skaldyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Pasverti kiaušinius su lukštais ir tiek pat likusių tešlos komponentų. Išmin­kyti blizgią ir tamprią tešlą, padalinti į 2 dalis ir iškočioti 2 torto papločius (24 cm skersmens). Torto papločius perkelti į riebalais išteptas kepimo for­mas, išlyginti ir iškepti.
Daugiau negu pusę pieno pakaitinti su vaniliniu cukrumi. Likusį pieną su­plakti su krakmolu, supilti į karštą pie­ną ir šiek tiek pavirinti. Paruoštą pu­dingą atvėsinti, retkarčiais pamaišyti. Į drungną pudingą sudėti sviesto gabaliukus.
Ananaso griežinėlius ir vyšnias nuvar­vinti sietelyje. Apatinį torto paploti aptepti džemu, uždėti antrą paploti, apšlakstyti ananasų sunka ir aptepti paruoštu kremu. Tortą palikti šaltai. Torto viršų papuošti ananaso grieži­nėliais bei vyšniomis, o šonus - skal­dytais migdolais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Ananasų tortas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Pasverti kiaušinius su lukštais ir tiek pat likusių tešlos komponentų. Išmin­kyti blizgią ir tamprią tešlą, padalinti į 2 dalis ir iškočioti 2 torto papločius (24 cm skersmens). Torto papločius perkelti į riebalais išteptas kepimo for­mas, išlyginti ir iškepti.
Daugiau negu pusę pieno pakaitinti su vaniliniu cukrumi. Likusį pieną su­plakti su krakmolu, supilti į karštą pie­ną ir šiek tiek pavirinti. Paruoštą pu­dingą atvėsinti, retkarčiais pamaišyti. Į drungną pudingą sudėti sviesto gabaliukus.
Ananaso griežinėlius ir vyšnias nuvar­vinti sietelyje. Apatinį torto paploti aptepti džemu, uždėti antrą paploti, apšlakstyti ananasų sunka ir aptepti paruoštu kremu. Tortą palikti šaltai. Torto viršų papuošti ananaso grieži­nėliais bei vyšniomis, o šonus - skal­dytais migdolais.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų