Maskarponės sūrio ir želė tortas
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai kiaušiniai
100 gramų miltai
50 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
200 mililitrų grietinėlės, 35%
30 gramų krakmolas
80 gramų cukraus pudra
20 gramų želatina
250 gramų sūris (maskarponės)
1 stiklinė aguonų
1 pakelis želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
2.
Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min. brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę, nuplikytas aguonas ir visą masę išplakame iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu).
3.
Atvėsusį biskvitą perpjauname į dvi dalis. Dedame pirmąjį biskvito sluoksnį ir užpilame kremo. Išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings. Kai kremas sustingsta, dedame antrąjį biskvito sluoksnį ir vėl pilame kremą. Dedame į šaldytuvą, kad šis sustingtų. Kai antrasis kremo sluoksnis sustingsta, pilame ant jo paruoštą želė sluoksnį ir vėl dedame į šaldytuvą, kad želė sustingtų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Maskarponės sūrio ir želė tortas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

  2. Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min. brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę, nuplikytas aguonas ir visą masę išplakame iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu).

  3. Atvėsusį biskvitą perpjauname į dvi dalis. Dedame pirmąjį biskvito sluoksnį ir užpilame kremo. Išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings. Kai kremas sustingsta, dedame antrąjį biskvito sluoksnį ir vėl pilame kremą. Dedame į šaldytuvą, kad šis sustingtų. Kai antrasis kremo sluoksnis sustingsta, pilame ant jo paruoštą želė sluoksnį ir vėl dedame į šaldytuvą, kad želė sustingtų.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (3)


  • Inga 2016-02-02 22:39

    o kiek mascarpones deti?


  • nubkoj 2014-11-29 21:20

    I virautini sluojsni dekite pirkta zelatinos pakeli, bus paprasciau. Kur jau su skoniu ji buna :)


  • Smilte 2014-11-29 12:05

    O kur dingo zele receptas, kuri reikia pilti ant virsaus? Kiek to zelatino det i krema, o kiek palikt zele virsutiniam sluoksniui?


Daugiau receptų