Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
AUTORIUS:
Spelta,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 arbatiniai šaukšteliai migdolų drožlių
šiek tiek cukraus pudra
Tešlai:
125 mililitrai pienas
1 vienetas kiaušinių trynių
30 gramų riešutų aliejaus
1 arbatinis šaukštelis klevų sirupas
100 gramų visų grūdo dalių speltų miltai
200 gramų spelta šviesūs miltai
7 gramai sausų mielių
5 gramai druska
Įdarui:
50 gramų sviestas (tirpintas ir atvėsintas)
3 valgomieji šaukštai cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai cinamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Į indą įpilti pieną, įdėti kiaušinio trynį, aliejų ir klevų sirupą (cukrų), druską. Suberti miltus ir sausas mieles. Gerai sumaišyti, išminkyti tešlą, tada uždengti drobine skepeta ir palikti apie 1 valandą kilti.
Įdarui sumaišyti atvėsintą sviestą, cukrų ir cinamoną.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Iškočioti abi dalis į 1 cm storo stačiakampius. Padalinti įdaro mišinį į tris dalis, dvi dalis paskirstyti ant iškočiotų tešlos papločių, paliekant 1 cm kraštelį neapteptą. Susukti tešlą kaip viniotinį, pradedant nuo ilgesnio papločio krašto. Kraštus gerai užspausti ir įpjauti suvyniotą ritinį per pusę išilgai, paliekant 5 cm neperpjautą kraštą. Pasukti perpjautą kraštą pjūviu į viršų, kad matytųsi įdaro sluoksniai ir supinti (susukti) dvi gautas vijas kaip virvę. Po to, sujungti gautos pynės kraštus taip, kad išeitų žiedo formos pynė. Taip paruoškite abu žiedus, kuriuos padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Pynių paviršių patepti likusiu įdaro mišiniu ir pabarstyti migdolų drožlėmis. Taip suformuotus pyragus palikti 1 valandą šiltoje (kambario temperatūros) vietoje, kad pakiltų. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC temperatūros, įdėti pakilusius pyragus ir kepti apie 15-20 minučių, kol pyragas taps rusvai auksinės spalvos. Iškeptus pyragus galimą apibarstyti cukraus pudrą.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Šventinė spelta miltų ir cinamono duona

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Tešlai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Į indą įpilti pieną, įdėti kiaušinio trynį, aliejų ir klevų sirupą (cukrų), druską. Suberti miltus ir sausas mieles. Gerai sumaišyti, išminkyti tešlą, tada uždengti drobine skepeta ir palikti apie 1 valandą kilti.
    Įdarui sumaišyti atvėsintą sviestą, cukrų ir cinamoną.
    Padalinti tešlą į dvi dalis. Iškočioti abi dalis į 1 cm storo stačiakampius. Padalinti įdaro mišinį į tris dalis, dvi dalis paskirstyti ant iškočiotų tešlos papločių, paliekant 1 cm kraštelį neapteptą. Susukti tešlą kaip viniotinį, pradedant nuo ilgesnio papločio krašto. Kraštus gerai užspausti ir įpjauti suvyniotą ritinį per pusę išilgai, paliekant 5 cm neperpjautą kraštą. Pasukti perpjautą kraštą pjūviu į viršų, kad matytųsi įdaro sluoksniai ir supinti (susukti) dvi gautas vijas kaip virvę. Po to, sujungti gautos pynės kraštus taip, kad išeitų žiedo formos pynė. Taip paruoškite abu žiedus, kuriuos padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  2. Pynių paviršių patepti likusiu įdaro mišiniu ir pabarstyti migdolų drožlėmis. Taip suformuotus pyragus palikti 1 valandą šiltoje (kambario temperatūros) vietoje, kad pakiltų. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC temperatūros, įdėti pakilusius pyragus ir kepti apie 15-20 minučių, kol pyragas taps rusvai auksinės spalvos. Iškeptus pyragus galimą apibarstyti cukraus pudrą.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Spelta
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų