2 vienetai | kiaušinių baltymais |
4 vienetai | kiaušinių trynių |
100 gramų | sviestas |
150 gramų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
šiek tiek | jūros druska |
250 gramų | visų grūdo dalių speltų miltai |
150 gramų | lazdyno riešutai (kapoti) |
5 centimetrai | imbieras |
50 gramų | lazdyno riešutai (nesmulkinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai „Kalėdų eglutės“
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Trapūs žagarėliai
- „Torketti“
- Sūrinukai
- Paplotėliai su bananais
- Sausainiai su varške
- Meduolinė karieta
- Mini raguoliai
- Kepta eglutė
- Traškieji sausainiukai
- Šventiniai sausainiai
- Sausainiai "Smėlio juostos"
- Sausainiai su bananais
- Kalėdiniai sausainiai
- Sausainiai „Pirštukai“
- Baltijos pyragėliai
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Sūrio sausainiai su alyvuogėmis
- Sausainiai su šokoladu
Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kiaušinių baltymai,
2 vienetai -
Kiaušinių tryniai,
4 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Jūros druska
-
Visų grūdo dalių speltų miltai ,
250 gramų -
Lazdyno riešutai, kapoti,
150 gramų -
Imbieras,
5 centimetrai -
Lazdyno riešutai, nesmulkinti,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų.
Į kiaušinių trynius sudėkite sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.
Į plakinį sudėkite miltus, gerai išmaišykite
Pridėkite kapotus riešutus, tarkuotą imbierą, įmaišykite kiaušinių baltymus.
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, iš tešlos suformuokite mažus tešlos kamuoliukus ir dėkite ant skardos. Kiekvieną tešlos kamuoliuką šiek tiek suplokite, pridėkite kelis nesmulkintus riešutus į vidurį.
Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.