Ukrainietiški barščiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
15 gramų petražolės
15 gramų krapai
100 gramų pupelės
160 gramų morkos
2 vienetai svogūnai
200 gramų bulvių
1 vienetas paprika
6 skiltelės česnakas
šiek tiek druska
200 gramų jautiena (su kaulu)
2 vienetai lauro lapų (lapai)
300 gramų burokėliai
150 gramų pomidorai
300 gramų kopūstai
50 mililitrų aliejaus
šiek tiek kvapieji pipirai
100 gramų grietinė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Nedidelius burokėlius nulupau, nuploviau ir sudėjau į vandenį virti, apie 40 min.

Kol verda burokėliai, išsiviriau jautienos sultinio.
Jautieną sudėjau į puodą su vandeniu (~4-5 litrai vandens).
Puodo neuždenkite dangčiu. Verdant atsiranda putų, jas išgriebkite.
Taip pat pridėjau 1 svogūną, 1 morką (nesmulkintus!), lauro lapelių.

Po 1 valandos virimo pridėjau druskos ir pupelių (palaikytų šaltame vandenyje 30 min.) ir viriau dar apie valandą.

Kai mėsa išvirs, ji turi būti išimta iš sultinio ir įdėta į kitą indą. Ištraukite svogūną, morką ir lauro lapelius (juos tiesiog išmečiau).

Kai burokėliai išvirs, sutarkuokite ir sudėkite į sultinį-sriubą.

Bulves susmulkinkite kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą.

Susmulkintą morką, svogūną, papriką ir pomidorus pakepinkite ant keptuvės 5 min. Keptuvės turinį supilkite į sriubą.

Sutarkuokite kopūstą ir taip pat suberkite į sriubą.

Susmulkinkite česnako ir kartu su druska, pipirais paskaninkite sriubą. Taip pat baigiant sriubai virti nepamirškite krapų, petražolių ir grietinės.
Ar sriuba jau išvirusi, galite suprasti daržovių minkštumo. :)

Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Ukrainietiški barščiai

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nedidelius burokėlius nulupau, nuploviau ir sudėjau į vandenį virti, apie 40 min.

Kol verda burokėliai, išsiviriau jautienos sultinio.
Jautieną sudėjau į puodą su vandeniu (~4-5 litrai vandens).
Puodo neuždenkite dangčiu. Verdant atsiranda putų, jas išgriebkite.
Taip pat pridėjau 1 svogūną, 1 morką (nesmulkintus!), lauro lapelių.

Po 1 valandos virimo pridėjau druskos ir pupelių (palaikytų šaltame vandenyje 30 min.) ir viriau dar apie valandą.

Kai mėsa išvirs, ji turi būti išimta iš sultinio ir įdėta į kitą indą. Ištraukite svogūną, morką ir lauro lapelius (juos tiesiog išmečiau).

Kai burokėliai išvirs, sutarkuokite ir sudėkite į sultinį-sriubą.

Bulves susmulkinkite kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą.

Susmulkintą morką, svogūną, papriką ir pomidorus pakepinkite ant keptuvės 5 min. Keptuvės turinį supilkite į sriubą.

Sutarkuokite kopūstą ir taip pat suberkite į sriubą.

Susmulkinkite česnako ir kartu su druska, pipirais paskaninkite sriubą. Taip pat baigiant sriubai virti nepamirškite krapų, petražolių ir grietinės.
Ar sriuba jau išvirusi, galite suprasti daržovių minkštumo. :)

Skanaus :)

Reklama:

Komentarai (3)


  • Liza 2014-11-12 09:11

    toki "marmaliuka"aš verdu dažnai,tačiau ukrainietiški barščiai verdami su raug.kopustais. Skanus ir šitas,tačiau vadinkime viska savais vardais.


  • Lina 2014-11-09 12:52

    sriuba gal ir nieko ,bet jau kiek darbo cepelinus du kart pagamint galima :D


  • Rasa 2013-10-21 18:01

    Geras receptas, dėkui.


Daugiau receptų