6 stiklinės | sultinys (vištienos) |
2 vienetai | žalioji citrina (lapeliai, kafiro) |
4 skiltelės | česnakas (sumaltas) |
1 arbatinis šaukštelis | imbieras (tarkuotas (arba galangalas)) |
1 vienetas | padažas |
2 vienetai | citrinžolė (stiebai, malti ) |
1 vienetas | citrinų sultys (žaliosios) |
2 valgomieji šaukštai | žuvies padažas |
1 valgomasis šaukštas | sojos padažas |
12 vienetų | krevetės (didelės ar vidutinės, be kiauto) |
1 sauja | grybai (shitake, švieži, pjaustyti) |
0.5 stiklinės | pienas (kokoso) |
1 pundelis | bazilikas (švieži) |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | kalendra (šviežios, smulkintos) |
1 sauja | daržovės (mėgiamos (pvz. brokoliai ar vyšniniai pomidorai)) |
Sudėti krevetes ir pasirinktas daržoves. Troškinti, kol krevetės rožinės spalvos ir minkštos (apie 3 minutes ).
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kopūstų sriuba u vištienos sparneliais
- Trinta cukinijų sriuba
- Pupelių sriuba su sūriu
- Pertrinta burokėlių sriuba
- Barščiai
- Voveraičių sriuba
- Karšta sultinio sriuba su frikadėlėmis
- Sriubytė su ryžiais ir vištiena
- Pomidorų sriuba su manų kruopų leistiniais
- Miško grybų ir burokėlių sriuba
- Arvydo pertrinta brokolių sriuba
- Grybų sriuba
- Ukrainietiški barščiai
- Obuolių ir erškėtuogių sriuba
- Makaronų sriuba su jautienos juostelėmis
- Soti ir greita sriuba
- Vištienos sriuba
- Bulgariška sriuba
- Sriuba su vištiena ir raudonaisiais lęšiais
- Angliška sriuba iš veršio galvos
Sriuba "Tom Yum Kung"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Sultinys, vištienos,
6 stiklinės -
Žalioji citrina, lapeliai, kafiro,
2 vienetai -
Česnakas, sumaltas,
4 skiltelės -
Imbieras, tarkuotas (arba galangalas),
1 arbatinis šaukštelis -
Padažas,
1 vienetas -
Citrinžolė, stiebai, malti ,
2 vienetai -
Citrinų sultys, žaliosios,
1 vienetas -
Žuvies padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Sojos padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Krevetės, didelės ar vidutinės, be kiauto,
12 vienetų -
Grybai, shitake, švieži, pjaustyti,
1 sauja -
Pienas, kokoso,
0.5 stiklinės -
Bazilikas, švieži,
1 pundelis -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kalendra, šviežios, smulkintos,
2 valgomieji šaukštai -
Daržovės, mėgiamos (pvz. brokoliai ar vyšniniai pomidorai),
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dideliam puode, ant didelės ugnies uždėti kaitinti geros kokybės vištienos sultinį. Sudėti maltą citrinžolę ir likusius citrinžolės stiebelius (arba galima juos pakeisti 3 griežinėliais citrinos ), kafiro laimo lapelius ir viską užvirinti.
Užvirus sriubai, sumažinti ugnį iki vidutinės. Sudėti česnaką, imbierą arba galangalą, grybus bei čili pipirus. Įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies padažą ir sojos padažą. Viską gerai išmaišyti ir troškinti 3 minutes.
Sudėti krevetes ir pasirinktas daržoves. Troškinti, kol krevetės rožinės spalvos ir minkštos (apie 3 minutes ).Dar sumažinti ugnį ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų tinkamas labai svarbu atrasti sūrumo, rūgštumo ir aštrumo pusiausvyrą. Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri – dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per rūgšti – įberti cukraus, jei per aštri – įpilti dar kokosų pieno. Sriubą patiekti dubenėliuose pagardinus šviežia kalendra.
Skanaus!
Komentarai (2)
-
Adelina
2015-05-18 21:07
O kur perkate kafiro laimo lapelius?