šiek tiek | pipirai (juodieji) |
50 gramų | sviestas |
2 skiltelės | česnakas |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
1.25 litro | sultinys (jautienos) |
275 mililitrai | vynas (baltas) |
2 valgomieji šaukštai | konjakas (arba brendis) |
šiek tiek | druska |
700 gramų | svogūnai (pjaustyti žiedais) |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sriuba su makaronais
- Svogūnų trinta sriuba
- Sriuba su konservuotais žirneliais
- Lašišos galvyčių sriubytė
- Trinta aguročių sriuba
- Baravykų sriuba su cukinija
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Pievagrybių sriuba su anakardžiais
- Šalta ispaniška sriuba
- Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
- Cukinijų sriuba su kariu
- Baravykų sriuba
- Moliūgų sriuba
- Raugintų burokėlių barščiai
- Trinta morkų ir moliūgų sriuba
- Paprasta makaronų sriuba "Jaunystė"
- Vengriški barščiai
- Sūrio sriuba
- Svogūnų sriuba
- Sriuba "Sveikata"
Prancūziška svognų sriuba
- Paruošimo laikas:
- Pipirai, juodieji
-
Sviestas,
50 gramų -
Česnakas,
2 skiltelės -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sultinys, jautienos,
1 ir 1/4 litro -
Vynas, baltas,
275 mililitrai -
Konjakas, arba brendis,
2 valgomieji šaukštai - Druska
-
Svogūnai, pjaustyti žiedais,
700 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode ištirpinam sviestą su aliejumi, dedam svogūnus, česnaką ir cukrų ir pakepinam maždaug 6 minutes arba iki kol svogūnai paruduos. Tada sumažinam ugnį iki mažiausios padalos ir leidžiam svogūnams dar pakepti apie 30 minąčių. Tada pilam baltą vyną ir sultiną ir viskam leidžiam pavirti maždaug 1 valandą ant labai žemos ugnies. Po to supilam konjaką arba brenįi, pagardinam druska ir pipirais. Ši sriuba ypatingai skani valgant su riekele paskrudinto batono su lydytu fermentiniu sūriu ant viršaus. Skanaus!