Imbierinis tortas Kalėdoms
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
320 gramų miltai
200 gramų sviestas
1 žiupsnelis druska
1 valgomasis šaukštas cukrus (DanSukker )
4 valgomieji šaukštai sirupas (konservuotų mangų (tešlai))
500 gramų moliūgai (trintas, keptas)
2 centimetrai imbieras (šaknis)
400 gramų varškė (trinta)
100 gramų grietinė
3 vienetai kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas vanilinis cukrus (DanSukker, su natūralia vanile)
1 arbatinis šaukštelis ciberžolė
4 valgomieji šaukštai cukrus (DanSukker, milteliai)
1 vienetas citrinos
2 valgomieji šaukštai krakmolas
3 valgomieji šaukštai želės cukrus „multi“ (DanSukker, grietinėlei)
200 mililitrų grietinėlės, 35%
100 mililitrų vanduo
50 mililitrų kompotas (konservuotų mangų )
3 valgomieji šaukštai želės cukrus „multi“ („Dansukker“, želei)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Į miltus sutarkuoti sviestą, įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.
2.
Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių, tarkuotu imbieru.
3.
Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, varške, krakmolu, supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.
4.
Gautą kremą supilti į skardą, išklotą atšaldyta tešla.
5.
Ištraukus iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu. Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą - pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.
6.
Vandenį sumaišyti su mangų kompotu, želiniu cukrumi ir pavirti pusę minutės. Kai kiek atvėsta, galima dar paskaninti citrinos sultimis ir supilti ant vaisiais, riešutais, papuošto torto. Aš kepiau iš karto 2 tortus, juos papuošiau skirtingai.

Populiariausi receptai šią savaitę

Imbierinis tortas Kalėdoms

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į miltus sutarkuoti sviestą, įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.

  2. Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių, tarkuotu imbieru.

  3. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, varške, krakmolu, supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.

  4. Gautą kremą supilti į skardą, išklotą atšaldyta tešla.

  5. Ištraukus iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu. Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą - pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.

  6. Vandenį sumaišyti su mangų kompotu, želiniu cukrumi ir pavirti pusę minutės. Kai kiek atvėsta, galima dar paskaninti citrinos sultimis ir supilti ant vaisiais, riešutais, papuošto torto. Aš kepiau iš karto 2 tortus, juos papuošiau skirtingai.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų