Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Autorius apie receptą: Gražus ir spalvingas tortukas Velykų stalui, patiks ir mažam ir dideliam. Gražus ir spalvingas tortukas Velykų stalui, patiks ir mažam ir dideliam. Agnė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų varškė
125 gramai jogurtas
1 vienetas obuoliai
4 valgomieji šaukštai cukrus
3 valgomieji šaukštai vanduo
1 valgomasis šaukštas želatina
1 arbatinis šaukštelis aguonų
0.5 pakelio apelsinų želė
Pagrindui:
1 pakelis šokoladinių sausainių
100 gramų sviestas
2 valgomieji šaukštai žemės riešutai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Sausainius sutrupinti kočėlu, sviestą išlydi, truputį atvėsinti. Riešutus paskrudinti orkaitėje arba keptuvėje. Sausainius, riešutus (galima pasmulkinti) ir sviestą sumaišyti. Imti indą, kuriame sluoksniuosite tortą ir iškloti jį maistine plėvele. Sudėti sausainius, paslėgti ir pastatyti į šaldytuvą.
2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Varškę, jogurtą (naudojau be jokių priedų) ir cukrų (jo galima dėti daugiau ar mažiau, pagal skonį) sutrinti. Želatiną ištirpinti ir atvėsinti. Kelis šaukštus varškės masės dėti į želatiną ir išmaišyti, tuomet visą želatinos masę supilti į likusią varškę bei gerai išmaišyti. Išimti sausainių pagrindą iš šaldytuvo ir ant jo supilti varškę. Vėl statyti į šaldytuvą.
3.
Apelsinų želė užpilti 250 ml karšto vandens, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti. Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolio skilteles sudėlioti ant varškės masės, ir užpilti vėsia apelsinų želė. Nakčiai palikti šaldytuve. Prieš tiekiant, viršų berti aguonomis. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas "Velykinis sluoksniuotis"

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Pagrindui:
Autoriaus žodis: Gražus ir spalvingas tortukas Velykų stalui, patiks ir mažam ir dideliam. Agnė
Gaminimo eiga:
  1. Sausainius sutrupinti kočėlu, sviestą išlydi, truputį atvėsinti. Riešutus paskrudinti orkaitėje arba keptuvėje. Sausainius, riešutus (galima pasmulkinti) ir sviestą sumaišyti. Imti indą, kuriame sluoksniuosite tortą ir iškloti jį maistine plėvele. Sudėti sausainius, paslėgti ir pastatyti į šaldytuvą.

  2. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Varškę, jogurtą (naudojau be jokių priedų) ir cukrų (jo galima dėti daugiau ar mažiau, pagal skonį) sutrinti. Želatiną ištirpinti ir atvėsinti. Kelis šaukštus varškės masės dėti į želatiną ir išmaišyti, tuomet visą želatinos masę supilti į likusią varškę bei gerai išmaišyti. Išimti sausainių pagrindą iš šaldytuvo ir ant jo supilti varškę. Vėl statyti į šaldytuvą.

  3. Apelsinų želė užpilti 250 ml karšto vandens, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti. Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolio skilteles sudėlioti ant varškės masės, ir užpilti vėsia apelsinų želė. Nakčiai palikti šaldytuve. Prieš tiekiant, viršų berti aguonomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Agnė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų