Tortas mažyliams
AUTORIUS:
Rima
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Paprastas ir vasariškai gaivus lietinių blynų tortas. Šis tortas tiems, kurie nenori vaikų maitinti konservantais, skonių stiprikliais ir kt. žalingais maisto priedais. Paprastas ir vasariškai gaivus lietinių blynų tortas. Šis tortas tiems, kurie nenori vaikų maitinti konservantais, skonių stiprikliais ir kt. žalingais maisto priedais. Rima
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
250 gramų miltai
150 mililitrų vanduo
150 mililitrų pienas
2 vienetai kiaušiniai
3 valgomieji šaukštai cukrus
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
1 žiupsnelis druska
Kremui:
400 gramų varškė
380 gramų mėlynių jogurtas
100 mililitrų kremui
30 gramų želatina
4 valgomieji šaukštai cukrus
1 sauja braškės
1 sauja šilauogės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Lietinių blynų gaminimas. Kiaušinius išplakame su cukrumi (3 šaukštais), druska ir vaniliniu cukrumi. Palaipsniui pilame pieną, vandenį (150 ml.), įmaišome miltus. Paliekame tešlą valandai išbrinkti. Blynus kepame įkaitintoje, aliejumi pateptoje keptuvėje.
2.
Kremo gaminimas. Želatiną brinkiname 100 ml. šalto vandens. Varškę pertriname per sietelį, įmaišome jogurtą, likusį cukrų. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną ir atvėsusią maišant supilame į varškės masę. Trečdalį varškės masės sumaišome su sutrintomis braškėmis.
3.
Torto surinkimas. Tortinės dugną ir šonus išklojame lietiniais blynais. Dedame varškės ir braškių masę ir šonus užlankstome. Sluoksniuojame netaisyklingai dėdami lietinius, tarpuose tepdami likusį varškės kremą, beriame uogų. Paviršių išlyginame, dedame į šaldytuvą stingti. Sustingusį puošiame uogomis, šokoladu ir pan. Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas mažyliams

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Kremui:
Autoriaus žodis: Paprastas ir vasariškai gaivus lietinių blynų tortas. Šis tortas tiems, kurie nenori vaikų maitinti konservantais, skonių stiprikliais ir kt. žalingais maisto priedais. Rima
Gaminimo eiga:
  1. Lietinių blynų gaminimas. Kiaušinius išplakame su cukrumi (3 šaukštais), druska ir vaniliniu cukrumi. Palaipsniui pilame pieną, vandenį (150 ml.), įmaišome miltus. Paliekame tešlą valandai išbrinkti. Blynus kepame įkaitintoje, aliejumi pateptoje keptuvėje.

  2. Kremo gaminimas. Želatiną brinkiname 100 ml. šalto vandens. Varškę pertriname per sietelį, įmaišome jogurtą, likusį cukrų. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną ir atvėsusią maišant supilame į varškės masę. Trečdalį varškės masės sumaišome su sutrintomis braškėmis.

  3. Torto surinkimas. Tortinės dugną ir šonus išklojame lietiniais blynais. Dedame varškės ir braškių masę ir šonus užlankstome. Sluoksniuojame netaisyklingai dėdami lietinius, tarpuose tepdami likusį varškės kremą, beriame uogų. Paviršių išlyginame, dedame į šaldytuvą stingti. Sustingusį puošiame uogomis, šokoladu ir pan. Skanaus

Receptą atsiuntė Rima
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų