
Tešlai: | ||
250 gramų | miltai | |
150 mililitrų | vanduo | |
150 mililitrų | pienas | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
3 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
400 gramų | varškė | |
380 gramų | mėlynių jogurtas | |
100 mililitrų | vanduo | |
30 gramų | želatina | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 sauja | braškės | |
1 sauja | šilauogės |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinis tortas
-
Vyniotinis su margu įdaru
-
Arbūzų tortas
-
Tortas "kriaušė"
-
Tortas "Margarita"
-
Varškės tortas su citrinų sultimis
-
Tortas su kokoso pienu
-
Maskarponės sūrio ir želė tortas
-
Tortas "Žvaigždė"
-
Sezamo gardumynas
-
Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
-
Kreminis tortas su vyšniomis
-
Morenginis tortas su žemės riešutais
-
Dietiškas torčiukas
-
Tortas meilės dienai
-
Vaflių tortas "Greitukas"
-
Tortas "Bounty"
-
Pyragas "Magdė"
-
Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
-
Gaivus tortukas
Tortas mažyliams

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
250 gramų -
Vanduo,
150 mililitrų -
Pienas,
150 mililitrų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
400 gramų -
Mėlynių jogurtas,
380 gramų -
Vanduo,
100 mililitrų -
Želatina,
30 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Braškės,
1 sauja -
Šilauogės,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lietinių blynų gaminimas. Kiaušinius išplakame su cukrumi (3 šaukštais), druska ir vaniliniu cukrumi. Palaipsniui pilame pieną, vandenį (150 ml.), įmaišome miltus. Paliekame tešlą valandai išbrinkti. Blynus kepame įkaitintoje, aliejumi pateptoje keptuvėje.
Kremo gaminimas. Želatiną brinkiname 100 ml. šalto vandens. Varškę pertriname per sietelį, įmaišome jogurtą, likusį cukrų. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną ir atvėsusią maišant supilame į varškės masę. Trečdalį varškės masės sumaišome su sutrintomis braškėmis.
Torto surinkimas. Tortinės dugną ir šonus išklojame lietiniais blynais. Dedame varškės ir braškių masę ir šonus užlankstome. Sluoksniuojame netaisyklingai dėdami lietinius, tarpuose tepdami likusį varškės kremą, beriame uogų. Paviršių išlyginame, dedame į šaldytuvą stingti. Sustingusį puošiame uogomis, šokoladu ir pan. Skanaus