Tortas Mylimiausiajam
AUTORIUS:
Laura
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
50 gramų kakava
150 gramų vanduo (verdantis)
100 gramų pienas
150 gramų sviestas
210 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
500 gramų cukrus
3 vienetai kiaušiniai
250 gramų grietinėlės, 35% (36% riebumo)
1 pakelis standiklis (grietinėlės)
200 gramų sūris (maskarponės)
1 sauja avietės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kakavą užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol ištirps.
Į kakavą supilame pieną, išmaišome ir paliekame, kol atvės.
2.
Dubenyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius.
3.
Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakame iki purios masės.
Suberiame 300 gr cukraus ir plakame dar kelias minutes.
Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.
4.
Į sviesto plakinį pakaitomis suberiame miltų mišinį ir kakavą.
Pilame maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišome.
5.
Paruoštą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą.
Kepame apie 40 – 45 minutes, 180°C temperatūroje.
Visiškai atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.
6.
Kelias avietes pasiliekame papuošimui, likusias avietes sutriname su 100 gr cukraus.
Jomis aptepame biskvito padus prieš kremo sluoksnį.
7.
Kremui išplakame grietinėlę su likusiu cukrumi ir standikliu.
Atsargiai įmaišome maskarponę.
Gautą kremą padaliname į dvi dalis ir tepam ant uogų sluoksnio.
8.
Susluoksniuotą tortą papuošiam ir palaikom šaltai bent per naktį, kad gerai įsigertų.
Viršų galima apsibarstyti kakava, tarkuotu šokoladu ar apipjaustant biskvitą pasilikti trupiniams..

Skanaus. :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas Mylimiausiajam

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kakavą užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol ištirps.
    Į kakavą supilame pieną, išmaišome ir paliekame, kol atvės.

  2. Dubenyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius.

  3. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakame iki purios masės.
    Suberiame 300 gr cukraus ir plakame dar kelias minutes.
    Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.

  4. Į sviesto plakinį pakaitomis suberiame miltų mišinį ir kakavą.
    Pilame maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišome.

  5. Paruoštą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą.
    Kepame apie 40 – 45 minutes, 180°C temperatūroje.
    Visiškai atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.

  6. Kelias avietes pasiliekame papuošimui, likusias avietes sutriname su 100 gr cukraus.
    Jomis aptepame biskvito padus prieš kremo sluoksnį.

  7. Kremui išplakame grietinėlę su likusiu cukrumi ir standikliu.
    Atsargiai įmaišome maskarponę.
    Gautą kremą padaliname į dvi dalis ir tepam ant uogų sluoksnio.

  8. Susluoksniuotą tortą papuošiam ir palaikom šaltai bent per naktį, kad gerai įsigertų.
    Viršų galima apsibarstyti kakava, tarkuotu šokoladu ar apipjaustant biskvitą pasilikti trupiniams..

    Skanaus. :)

Receptą atsiuntė Laura
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų