Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
AUTORIUS:
Indrė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengviau ar daugiau daržovių, nes skonio, kaip ir grožio, šiame troškinyje netrūksta – jaučiasi ir česnakas, ir čiobrelis, o Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengviau ar daugiau daržovių, nes skonio, kaip ir grožio, šiame troškinyje netrūksta – jaučiasi ir česnakas, ir čiobrelis, o bešamelio padažas priduoda troškiniui pilnumo. Paruoštą troškinį galima valgyti vieną arba su ryžiais bei balta duona, arba naudoti kaip garnyrą prie vištienos ir žuvies. (...daugiau) Indrė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų pomidorų padažas (su baziliku)
0.5 vieneto baklažanai
0.5 vieneto cukinija (žaliosios)
0.5 vieneto cukinija (geltonosios)
2 vienetai pomidorai
1 vienetas bulvių
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnakas (smulkinto)
0.5 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių
3 vienetai čiobrelio šakelės
Padažui:
250 mililitrų pienas (pašildyto)
1 valgomasis šaukštas sviestas
1 valgomasis šaukštas miltai
šiek tiek druska
šiek tiek malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kepimo indą ištepam aliejumi. Supilam pomidorų padažą, smulkintą česnaką, čiobrelį, aitriosios paprikos dribsnius, druską ir alyvuogių aliejų. Viską išmaišom ir gražiai sulyginam.
2.
Pasiruošiam bešameli padažą - keptuvėje ištirpinam sviestą, suberiammiltų ir, maišant, geriausia šluotele, apkepinam, kol miltai susigers su sviestu, bet kad nespėtų paruduoti. Supilam 50 ml pašildyto pieno ir išmaišomi miltus, kad neliktų gumuliukų. Tada supilam likusius 200 ml pieno, vėl gerai išmaišom ir padažą pakaitinam, kol jis sutirštės. Padažą pagardiname druska ir tarkuotu muskato riešutu.
3.
Į indą su pomidorų padažu supilam bešamelio padažą ir pamaišom.
4.
Nuluptas bulves plonai supjaustyti ir subėrus į pasūdytą verdantį vandenį 3-4 min. paverdam. Nusausinam popieriniu rankšluosčiu ir paliekam atvėsti. Kol bulvės vėsta, baklažaną, cukinijas ir pomidorus supjaustom plonomis, vienodo storio riekelėmis.
5.
Kad ilgai neužtruktume, imam iš karto po vieną visų rūšių daržovių griežinėlių ir dedam į indą su padažu. Sudėliojam kiek telpa. Tada dar apšlakstom šiek tiek alyvuogių aliejumi, pabarstom druska, pipirais ir čiobreliais, indą uždengiame folija.
6.
Kepame apie 1 val. iki 190 C laipsnių įkaitinoj orkaitėj, arba kol daržovės pasidarys minkštos, o padažas burbuliuos.
7.
Išėmus leisti atvėsti ir valgyti galima su ryžiais arba balta duona, arba vietoj garnyro prie vištienos ar žuvies.

Populiariausi receptai šią savaitę

Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Padažui:
Autoriaus žodis: Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengviau ar daugiau daržovių, nes skonio, kaip ir grožio, šiame troškinyje netrūksta – jaučiasi ir česnakas, ir čiobrelis, o ( ...daugiau ) Indrė
Gaminimo eiga:
  1. Kepimo indą ištepam aliejumi. Supilam pomidorų padažą, smulkintą česnaką, čiobrelį, aitriosios paprikos dribsnius, druską ir alyvuogių aliejų. Viską išmaišom ir gražiai sulyginam.

  2. Pasiruošiam bešameli padažą - keptuvėje ištirpinam sviestą, suberiammiltų ir, maišant, geriausia šluotele, apkepinam, kol miltai susigers su sviestu, bet kad nespėtų paruduoti. Supilam 50 ml pašildyto pieno ir išmaišomi miltus, kad neliktų gumuliukų. Tada supilam likusius 200 ml pieno, vėl gerai išmaišom ir padažą pakaitinam, kol jis sutirštės. Padažą pagardiname druska ir tarkuotu muskato riešutu.

  3. Į indą su pomidorų padažu supilam bešamelio padažą ir pamaišom.

  4. Nuluptas bulves plonai supjaustyti ir subėrus į pasūdytą verdantį vandenį 3-4 min. paverdam. Nusausinam popieriniu rankšluosčiu ir paliekam atvėsti. Kol bulvės vėsta, baklažaną, cukinijas ir pomidorus supjaustom plonomis, vienodo storio riekelėmis.

  5. Kad ilgai neužtruktume, imam iš karto po vieną visų rūšių daržovių griežinėlių ir dedam į indą su padažu. Sudėliojam kiek telpa. Tada dar apšlakstom šiek tiek alyvuogių aliejumi, pabarstom druska, pipirais ir čiobreliais, indą uždengiame folija.

  6. Kepame apie 1 val. iki 190 C laipsnių įkaitinoj orkaitėj, arba kol daržovės pasidarys minkštos, o padažas burbuliuos.

  7. Išėmus leisti atvėsti ir valgyti galima su ryžiais arba balta duona, arba vietoj garnyro prie vištienos ar žuvies.

Receptą atsiuntė Indrė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų