500 gramų | menkės |
100 mililitrų | vynas (baltas) |
1 vienetas | svogūnai |
80 gramų | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | šokoladas (tarkuotas, juodasis) |
1 sauja | pievagrybiai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
- Sojos kubelių daržovių troškinys
- Spageti su alyvuogėmis
- Daržovių troškinys
- Troškintos bulvės
- Ryžiai su kiaušiniais
- Dvariškių troškinys
- Švieži troškinti kopūstai
- Grybų troškinys
- Midijų troškinys su daržovėmis
- Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
- Plovas
- Troškinti grybai su bulvėmis
- Lynas, keptas su džiūvėsėliais
- Krabų lazdelių ir sūrio kotletukai
- Bulvės su slyvomis ir abrikosais
- Troškinti rauginti kopūstai su grybais
- Sojos troškinys
- Virtas karšis su obuoliais
- Patisonai su grybais ir daržovėmis
Asturiškai pagaminta žuvis
- Paruošimo laikas:
-
Menkės,
500 gramų -
Vynas, baltas,
100 mililitrų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
80 gramų -
Šokoladas, tarkuotas, juodasis,
1 valgomasis šaukštas -
Pievagrybiai,
1 sauja -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Gvazdikėliai, malti
- Cinamonas
- Druska
- Pipirai, juodieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas su puse nurodyto sviesto. Suberiami miltai, viskas dar pakepinama, po to įpilama 250 ml vandens. Padažas gerai išmaišomas, kad nebūtų gumuliukų. Dabar į jį supilamas vynas, suberiamas šokoladas, gvazdikėliai, cinamonas, druska ir pipirai. Ugniai atsparaus stiklo plokščias dubuo ištepamas aliejumi ir pastatomas ant viryklės krašto arba ant labai mažos ugnies. Į jį sudedama porcijomis supjaustyta žuvis, supilamas padažas. Troškinama ant visai mažos ugnies. Grybai nuvalomi, smulkiai supjaustomi, patroškinami likusiame svieste ir 10 min. prieš valgį patiekiant sudedami į dubenį su žuvimi. Prie žuvies paduodama ryžių košė.