Spelta duona su sėklomis
AUTORIUS:
Spelta,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų kvietinio raugo richardo
150 gramų visų grūdo dalių speltų miltai
250 gramų spelta šviesūs miltai
280 gramų vanduo
10 gramų druska
10 gramų cukrus
35 gramai razinos
25 gramai saulėgrąžos
25 gramai sezamas
25 gramai linų sėmenys (termiškai apdoroti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Į dubenį su vandeniu sudėkite iš anksto pasigamintą kvietinį raugą.
Gerai išmaišykite rankomis.
Supilkite miltus, cukrų, druską ir maišykite buitiniu maišytuvu su spiraliniais antgaliais apie 7-10 min. arba minkykite rankomis 10–15 min., kol tešla taps elastinga ir vienalytė.
Tuomet supilkite sėklas ir razinas, dar kartą pamaišykite, kad sėklos tolygiai pasiskirstytų tešloje.
2.
Masę iškrėskite ant aliejumi patepto stalo, suformuokite rutulį ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį.
Laikykite kambario temperatūroje apie 2 val.
3.
Į aliejumi išteptą duonos kepimo formą sudėkite paraugintą tešlą, tolygiai paskirstykite, paviršių pabarstykite miltais, uždenkite skepeta ir palikite kilti. Kildykite šiltoje kambario vietoje, kol tešlos tūris padvigubės.
Į iki 220°C įkaitintą orkaitę įdėkite pakilusią duonos tešlą ir kepkite apie 30-40 minučių.
Išimkite iškeptą kepaliuką iš formos ir atvėsinkite.

Šią duonelę galima kepti ir be priedų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Spelta duona su sėklomis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į dubenį su vandeniu sudėkite iš anksto pasigamintą kvietinį raugą.
    Gerai išmaišykite rankomis.
    Supilkite miltus, cukrų, druską ir maišykite buitiniu maišytuvu su spiraliniais antgaliais apie 7-10 min. arba minkykite rankomis 10–15 min., kol tešla taps elastinga ir vienalytė.
    Tuomet supilkite sėklas ir razinas, dar kartą pamaišykite, kad sėklos tolygiai pasiskirstytų tešloje.

  2. Masę iškrėskite ant aliejumi patepto stalo, suformuokite rutulį ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį.
    Laikykite kambario temperatūroje apie 2 val.

  3. Į aliejumi išteptą duonos kepimo formą sudėkite paraugintą tešlą, tolygiai paskirstykite, paviršių pabarstykite miltais, uždenkite skepeta ir palikite kilti. Kildykite šiltoje kambario vietoje, kol tešlos tūris padvigubės.
    Į iki 220°C įkaitintą orkaitę įdėkite pakilusią duonos tešlą ir kepkite apie 30-40 minučių.
    Išimkite iškeptą kepaliuką iš formos ir atvėsinkite.

    Šią duonelę galima kepti ir be priedų.

Receptą atsiuntė Spelta
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų