
200 gramų | kvietinio raugo richardo |
150 gramų | visų grūdo dalių speltų miltai |
250 gramų | spelta šviesūs miltai |
280 gramų | vanduo |
10 gramų | druska |
10 gramų | cukrus |
35 gramai | razinos |
25 gramai | saulėgrąžos |
25 gramai | sezamas |
25 gramai | linų sėmenys (termiškai apdoroti) |
Gerai išmaišykite rankomis.
Supilkite miltus, cukrų, druską ir maišykite buitiniu maišytuvu su spiraliniais antgaliais apie 7-10 min. arba minkykite rankomis 10–15 min., kol tešla taps elastinga ir vienalytė.
Tuomet supilkite sėklas ir razinas, dar kartą pamaišykite, kad sėklos tolygiai pasiskirstytų tešloje.
Laikykite kambario temperatūroje apie 2 val.
Į iki 220°C įkaitintą orkaitę įdėkite pakilusią duonos tešlą ir kepkite apie 30-40 minučių.
Išimkite iškeptą kepaliuką iš formos ir atvėsinkite.
Šią duonelę galima kepti ir be priedų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
naminė duonelė
-
Kukurūzų balta duona
-
Vatikano duona
-
Duona su svogūnais
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Sūrūs riestainiai
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Duonelė su graikiniais riešutais
-
Pita
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Naminė bulka su sezamais
-
Prancūziška duona
-
Speltos duona duonkepei
-
Įdarytas batonas prie sriubos
-
Naminė duona
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Naminis lavašas
-
Bulka "Pynutė"
-
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
-
Krapų duona
Spelta duona su sėklomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietinis raugas Richardo,
200 gramų -
Visų grūdo dalių speltų miltai ,
150 gramų -
Spelta šviesūs miltai ,
250 gramų -
Vanduo,
280 gramų -
Druska,
10 gramų -
Cukrus,
10 gramų -
Razinos,
35 gramai -
Saulėgrąžos,
25 gramai -
Sezamas,
25 gramai -
Linų sėmenys, termiškai apdoroti,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį su vandeniu sudėkite iš anksto pasigamintą kvietinį raugą.
Gerai išmaišykite rankomis.
Supilkite miltus, cukrų, druską ir maišykite buitiniu maišytuvu su spiraliniais antgaliais apie 7-10 min. arba minkykite rankomis 10–15 min., kol tešla taps elastinga ir vienalytė.
Tuomet supilkite sėklas ir razinas, dar kartą pamaišykite, kad sėklos tolygiai pasiskirstytų tešloje.Masę iškrėskite ant aliejumi patepto stalo, suformuokite rutulį ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį.
Laikykite kambario temperatūroje apie 2 val.Į aliejumi išteptą duonos kepimo formą sudėkite paraugintą tešlą, tolygiai paskirstykite, paviršių pabarstykite miltais, uždenkite skepeta ir palikite kilti. Kildykite šiltoje kambario vietoje, kol tešlos tūris padvigubės.
Į iki 220°C įkaitintą orkaitę įdėkite pakilusią duonos tešlą ir kepkite apie 30-40 minučių.
Išimkite iškeptą kepaliuką iš formos ir atvėsinkite.
Šią duonelę galima kepti ir be priedų.