Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
AUTORIUS:
Urtė
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų miltai
šiek tiek druska
šiek tiek cukrus
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis mielės (sausos)
150 gramų sūris (ožkos)
80 gramų sūris (parmezanas, tarkuotas)
2 vienetai bulvių
šiek tiek žalumynų
šiek tiek čiobreliai (šviežias)
1.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas balzaminis actas
1 vienetas burokėliai (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Burokėlius supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į dubenį ir pašlakstykite balzaminiu actu. (Burokėlius šiam patiekalui galima ruošti taip pat, kaip ir šiltoms daržovių salotoms – kepti folijoje.)
2.
Užmaišykite tešlą: išsijokite miltus ir mieles, suberkite druską, cukrų į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę, supilkite aliejų ir 125 ml drungno vandens. Iš pradžių šakute išmaišykite, paskui švariomis rankomis suminkykite tešlą. Padėkite ją ant miltais pabarstyto darbastalio ir 5 minutes minkykite. Tada įdėkite tešlą atgal į dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu (kad nedžiūtų) ir palikite 1 val. šiltai kilti. Kiekis turėtų maždaug padvigubėti.
3.
Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite du maždaug 25 cm skersmens plonus apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo popieriaus skardoje. (Galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus.) Ant picų užberkite parmezaną, pusę kiekio čiobrelių, sudėkite griežinėliais supjaustytą ožkų sūrį, ant jo – burokėlių griežinėlius.
4.
Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15–20 minučių, kol papločiai iškeps ir krašteliai taps traškūs.
5.
Iš orkaitės ištrauktas picas pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, likusiais čiobreliais, agurklių žiedais arba sezoniniais žalumynais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pica su ožkų sūriu ir burokėliais

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Burokėlius supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į dubenį ir pašlakstykite balzaminiu actu. (Burokėlius šiam patiekalui galima ruošti taip pat, kaip ir šiltoms daržovių salotoms – kepti folijoje.)

  2. Užmaišykite tešlą: išsijokite miltus ir mieles, suberkite druską, cukrų į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę, supilkite aliejų ir 125 ml drungno vandens. Iš pradžių šakute išmaišykite, paskui švariomis rankomis suminkykite tešlą. Padėkite ją ant miltais pabarstyto darbastalio ir 5 minutes minkykite. Tada įdėkite tešlą atgal į dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu (kad nedžiūtų) ir palikite 1 val. šiltai kilti. Kiekis turėtų maždaug padvigubėti.

  3. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite du maždaug 25 cm skersmens plonus apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo popieriaus skardoje. (Galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus.) Ant picų užberkite parmezaną, pusę kiekio čiobrelių, sudėkite griežinėliais supjaustytą ožkų sūrį, ant jo – burokėlių griežinėlius.

  4. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15–20 minučių, kol papločiai iškeps ir krašteliai taps traškūs.

  5. Iš orkaitės ištrauktas picas pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, likusiais čiobreliais, agurklių žiedais arba sezoniniais žalumynais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Receptą atsiuntė Urtė
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų