250 gramų | miltai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
30 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | mielės (sausos) |
150 gramų | sūris (ožkos) |
80 gramų | sūris (parmezanas, tarkuotas) |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | žalumynų |
šiek tiek | čiobreliai (šviežias) |
1.5 valgomojo šaukšto | alyvuogių aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | balzaminis actas |
1 vienetas | burokėliai (virti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vegetariški čeburėkai
- Dideli Guliverio pirštai
- Naminis lavašas
- Farširuoti kiaušiniai
- Krevetės šoninės patale
- Suktinukai su sūriu ir kumpiu
- Lašišos vėrinukai
- Omletas su kumpiu
- Gaivi sūrio užkandėlė
- Obuoliai su varške
- Užkandžiai su faršu ir sūriu
- Parmezano morengai
- Kaimiškas sumuštinis
- Tortilijų suktinukai
- Gurmaniški kepti persikai
- Baklažanų užkepėlė su sūriu
- Įdaryti avokadai
- Braškės šokolade
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Žaismingi seniai besmegeniai
Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Miltai,
250 gramų - Druska
- Cukrus
-
Alyvuogių aliejus,
30 mililitrų -
Mielės, sausos,
1 arbatinis šaukštelis -
Sūris, ožkos,
150 gramų -
Sūris, parmezanas, tarkuotas,
80 gramų -
Bulvės,
2 vienetai - Žalumynai
- Čiobreliai, šviežias
-
Alyvuogių aliejus,
1.5 valgomojo šaukšto -
Balzaminis actas,
1 valgomasis šaukštas -
Burokėliai, virti,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlius supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į dubenį ir pašlakstykite balzaminiu actu. (Burokėlius šiam patiekalui galima ruošti taip pat, kaip ir šiltoms daržovių salotoms – kepti folijoje.)
Užmaišykite tešlą: išsijokite miltus ir mieles, suberkite druską, cukrų į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę, supilkite aliejų ir 125 ml drungno vandens. Iš pradžių šakute išmaišykite, paskui švariomis rankomis suminkykite tešlą. Padėkite ją ant miltais pabarstyto darbastalio ir 5 minutes minkykite. Tada įdėkite tešlą atgal į dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu (kad nedžiūtų) ir palikite 1 val. šiltai kilti. Kiekis turėtų maždaug padvigubėti.
Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite du maždaug 25 cm skersmens plonus apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo popieriaus skardoje. (Galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus.) Ant picų užberkite parmezaną, pusę kiekio čiobrelių, sudėkite griežinėliais supjaustytą ožkų sūrį, ant jo – burokėlių griežinėlius.
Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15–20 minučių, kol papločiai iškeps ir krašteliai taps traškūs.
Iš orkaitės ištrauktas picas pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, likusiais čiobreliais, agurklių žiedais arba sezoniniais žalumynais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.