
Keptas kalakutas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas | kalakutiena |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 kilogramas | slyvos (džiovintos) |
1 stiklinė | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kiaulienos lašiniai |
šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta antienos file
-
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
-
Višta ant alaus butelio
-
Vištiena kinietiškai
-
Vištienos kotletukai su varške
-
Vištiena grybų padaže
-
Kepti vištienos sparneliai
-
Vištiena su mocarela ir čiobreliais, kadagio uogomis bei raudonėliu
-
Vištiena meduje
-
Viščiukas folijoje
-
Filiukai pataluose
-
Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Irmos paukštiena patale
-
Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
-
Marinuoti vištų sparneliai su šonine
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Bulvių košė su vištiena
-
Grikių maltinukai su vištiena
-
Vištienos kotletai su daržovėmis
-
Aštrios vištų kepenėlės
Keptas kalakutas
Komentarai:
8
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Slyvos, džiovintos,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 stiklinė - Druska
- Kiaulienos lašiniai
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
Reklama:
Komentarai (8)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...