Keptas kalakutas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas | kalakutiena |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 kilogramas | slyvos (džiovintos) |
1 stiklinė | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kiaulienos lašiniai |
šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta višta garstyčių marinate
- Keptas ančiukas
- Vištienos kukuliai
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Marinuoti vištos sparneliai
- Skani vakarienė "Vištiena su bulvėmis"
- Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
- Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
- Vištienos filė suktinukai
- Vištienos kotletukai su varške
- Kijevo kotletai
- Vištienos drebučiai su krienų padažu
- Maltos vištienos kepsnys
- Kotletai pomidorų padaže
- Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
- Putpelės obuolių sultyse
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Vištienos kepsniukai
- Vištiena ant grotelių
- Naminis šnicelis
Keptas kalakutas
Komentarai:
8
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Slyvos, džiovintos,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 stiklinė - Druska
- Kiaulienos lašiniai
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
Reklama:
Komentarai (8)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...