
Keptas kalakutas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas | kalakutiena |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 kilogramas | slyvos (džiovintos) |
1 stiklinė | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kiaulienos lašiniai |
šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškintos vištų blauzdelės
-
Kepta višta su grikiais
-
Kepta višta su bulvėm
-
Anties šlaunelės
-
Kepsnys su persikais ir majonezu
-
Laukinis ryžių plovas
-
Gyvatukai iš vištienos ir varškės
-
Vištienos užkepėlė
-
Kepta kurapka
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
-
Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
-
Aštrios vištų kepenėlės
-
Skanūs vištienos kepsneliai
-
Viščiukas tabaka
-
Kepta vištiena
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Netikras zuikis su vištiena
-
Vištiena grietinėlės padaže
-
Vištienos kepsniukai
-
Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
Keptas kalakutas
Komentarai:
8
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Slyvos, džiovintos,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 stiklinė - Druska
- Kiaulienos lašiniai
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
Reklama:
Komentarai (8)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...