| 1 vienetas | vištos | |
| 700 gramų | vištienos faršas | |
| 500 gramų | grietinėlės, 35% | |
| 200 gramų | balta forminė duona | |
| 3 vienetai | kiaušiniai | |
| 2 vienetai | morkos (smilkintos, keptos) | |
| 3 skiltelės | česnakas (smulkintas) | |
| šiek tiek | džiovintų slyvų | |
| šiek tiek | džiovintų abrikosų | |
| šiek tiek | prieskonių vištienai | |
| šiek tiek | druska | |
| šiek tiek | pipirai | |
| Aptepimui: | ||
| šiek tiek | majonezas | |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos sparneliai
-
Švelni vištiena su brokoliais
-
Vištienos užkepėlė
-
Vištienos kepsnys prancūziškai
-
Neįprasti kotletukai
-
Troškinta vištiena
-
Keptos bulvės ir vištiena
-
Filiukai pataluose
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Vištiena "afigiena"
-
Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
-
Maltos vištienos kepsnys
-
Vištiena su ryžiais
-
Naminis šnicelis
-
Kijevo kotletai
-
Vištienos krūtinėlė su paprikos ir česnakiniu marinatu
-
Vištiena su rabarbarais
-
Velykinis patiekalas vaikams
-
Vištienos suktinukai
-
Kepta vištiena su daržovėmis
Farširuota višta šventiniam stalui
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Višta,
1 vienetas -
Vištienos faršas,
700 gramų -
Grietinėlė, 35%,
500 gramų -
Balta forminė duona,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Morkos, smilkintos, keptos,
2 vienetai -
Česnakas, smulkintas,
3 skiltelės - Džiovintos slyvos
- Džiovinti abrikosai
- Prieskoniai vištienai
- Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Majonezas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištai atsargiai nuimame odą.
Nuimame nuo kaulų likusią mėsą, maišome su faršu, dedame grietinėlėje mirkytą duoną, kiaušinius, prieskonius. Kad faršas būtų minkštas - labai svarbu mėsą gerai padaužyti (imame gniutulą faršo rankomis ir su jėga metam į dubenį). Kai faršas išminkytas, išdaužytas - dedame norimus priedus - numirkytus džiovintus vaisius, galima gražiai įdėti virto kiaušinio puselių. Dedame įdarą į numautą odą, gražiai padarome vištos formą. Aptepame majonezu, galima šiek tiek aliejaus.
Vyniojame į foliją, pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 - 50 minučių. Tada atlankstome foliją, dar apkepam 15 - 20 minučių, priklausomai nuo vištos dydžio.
Vištai atvėsus, ją dedame į lėkštę, supjaustome, papuošiame. Skanaus ;)
Komentarai (2)
-
Danutė
2018-12-07 20:40
Labai skanu
