2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
šiek tiek | druska |
0.5 kilogramo | slyvos (džiovintos) |
60 gramų | aliejaus |
šiek tiek | cukrus |
800 gramų | žąsis |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | citrinų sultys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena saldžiarūgščiai
- Vištienos suktinukai
- Keptas fazanas su cinamonu
- Troškintos vištų šlaunelės su moliūgais
- Troškinta vištiena ananasų sultyse
- Vištienos krūtinėlės įdarytos sūriu, kumpiu ir ananasais
- Vištiena su anakardžių riešutais
- Vištienos kotletai su sūriu
- Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
- Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
- Įdarytos paprikos
- Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
- Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
- Vištienos filė su grybų padažu
- Netikras zuikis su vištiena
- Vištienos kulšelės tešloje
- Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru
- Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
- Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
- Šventinis kalakutas
Kepta žąsiena su slyvų padažu
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai - Druska
-
Slyvos, džiovintos,
0.5 kilogramo -
Aliejus,
60 gramų - Cukrus
-
Žąsis,
800 gramų - Juodieji pipirai
- Citrinų sultys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žąsiena įtrinama druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikoma. Vėliau aptepama aliejumi, apšlakstoma stipriu arbatžolių nuoviru ir kepama orkaitėje. Baigiant kepti prie jos sudedamos ir išmirkytos slyvos (be kauliukų). Mėsa, išėmus stambius kaulus, tiekiama supjaustyta, sudėta į pašildytą pusdubenį kartu su slyvomis. Skystis, kuriame paukštis kepė, atvėsinamas, iškošiamas, pagardinamas prieskoniais, sumaišomas su išplaktais kiaušinių baltymais. Tuo padažu užpilama mėsa ir dar pakepinama orkaitėje. Tiekiama su biria ryžių koše.