Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą iškepsite nuostabią, kvapnią, sultingą ir aromatingą vištą. Pažadu – pirštelius apsilaižysite, kokia skani vištiena. Pagal šį receptą iškepsite nuostabią, kvapnią, sultingą ir aromatingą vištą. Pažadu – pirštelius apsilaižysite, kokia skani vištiena. Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas vištos (vidutinio dydžio)
500 mililitrų ryžiai
200 mililitrų vanduo (karšto)
5 valgomieji šaukštai juodosios razinos
5 valgomieji šaukštai geltonosios razinos
1 vienetas svogūnai (didelio)
1 vienetas žaliosios paprikos
50 gramų sviestas
3 arbatiniai šaukšteliai saulėgrąžų aliejus
1 arbatinis šaukštelis karis
0.5 vieneto sultinys (kubeliais)
Marinatui:
1 galva česnakas (didelės)
5 arbatiniai šaukšteliai saulėgrąžų aliejus (arba alyvuogių)
2 arbatiniai šaukšteliai druska
2 arbatiniai šaukšteliai saldžiosios paprikos milteliai
2 arbatiniai šaukšteliai čiobreliai
2 arbatiniai šaukšteliai kmynai
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus (paprasto ar rudo)
1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai grietinė
2 valgomieji šaukštai natūralaus jogurto (arba grietinės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Vištą nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2.
Česnaką labai smulkiai supjaustome arba sutriname ir visus produktus skirtus marinatui kartu su česnaku sumaišome indelyje.
3.
Vištą dedame į dubenį, 2/3 marinato gerai ištepame visą vištą ir jos vidų. Dubenį su višta uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve marinuotis bent 5 h, geriausia pernakt. Likusį marinatą taip pat paliekame šaldytuve.
4.
Pasiruošiame ryžius: razinas užpilame karštu vandeniu ir brinkiname bent 20 min, galima ir ilgiau. Ryžius išverdame, svarbu nepervirti, kad liktų birūs. Susmulkiname svogūną, papriką, apkepiname aliejuje, kad suminkštėtų, sudedame razinas, viską išmaišome ir dar pakepiname 5 min. Ryžius sumaišome su apkepintomis daržovėmis, pagardiname druska. Maždaug 200 ml ryžių mišinio dedame į atskirą indelį, sumaišome su nuluptu, kubeliais supjaustytu apelsinu. Likusius ryžius sumaišyti su kariu.
5.
Kai višta pasimarinuoja, dedame vištą į kepimo indą (aš kepiau stikliniame inde aukštesniais kraštais), ištriname likusiu marinatu, jos viduje išdėliojame sviesto kubelius, prikemšame vištą ryžių įdaru. Vištą sutvirtiname 2 dantų krapštukais, kad neišbėgtų įdaras.
6.
Vištą uždengiame kepimo folija. Kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5-2 h (priklauso nuo vištos dydžio). Kas 15-20 minučių vištą aplaistome karšto vandens, aliejaus ir vištienos sultinio mišiniu. Likus 30 min iki vištos kepimo pabaigos – nuimame foliją, padidiname orkaitės temperatūrą iki 220 C ir kepame, kol višta apskrunda, proceso eigoje vis palaistome susidariusiu sultiniu. Višta bus iškepusi, jei pradūrus išbėga skaisčios sultys, o mėsa neberausva. Patiekite su ryžiais!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Marinatui:
Autoriaus žodis: Pagal šį receptą iškepsite nuostabią, kvapnią, sultingą ir aromatingą vištą. Pažadu – pirštelius apsilaižysite, kokia skani vištiena. Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Vištą nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  2. Česnaką labai smulkiai supjaustome arba sutriname ir visus produktus skirtus marinatui kartu su česnaku sumaišome indelyje.

  3. Vištą dedame į dubenį, 2/3 marinato gerai ištepame visą vištą ir jos vidų. Dubenį su višta uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve marinuotis bent 5 h, geriausia pernakt. Likusį marinatą taip pat paliekame šaldytuve.

  4. Pasiruošiame ryžius: razinas užpilame karštu vandeniu ir brinkiname bent 20 min, galima ir ilgiau. Ryžius išverdame, svarbu nepervirti, kad liktų birūs. Susmulkiname svogūną, papriką, apkepiname aliejuje, kad suminkštėtų, sudedame razinas, viską išmaišome ir dar pakepiname 5 min. Ryžius sumaišome su apkepintomis daržovėmis, pagardiname druska. Maždaug 200 ml ryžių mišinio dedame į atskirą indelį, sumaišome su nuluptu, kubeliais supjaustytu apelsinu. Likusius ryžius sumaišyti su kariu.

  5. Kai višta pasimarinuoja, dedame vištą į kepimo indą (aš kepiau stikliniame inde aukštesniais kraštais), ištriname likusiu marinatu, jos viduje išdėliojame sviesto kubelius, prikemšame vištą ryžių įdaru. Vištą sutvirtiname 2 dantų krapštukais, kad neišbėgtų įdaras.

  6. Vištą uždengiame kepimo folija. Kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5-2 h (priklauso nuo vištos dydžio). Kas 15-20 minučių vištą aplaistome karšto vandens, aliejaus ir vištienos sultinio mišiniu. Likus 30 min iki vištos kepimo pabaigos – nuimame foliją, padidiname orkaitės temperatūrą iki 220 C ir kepame, kol višta apskrunda, proceso eigoje vis palaistome susidariusiu sultiniu. Višta bus iškepusi, jei pradūrus išbėga skaisčios sultys, o mėsa neberausva. Patiekite su ryžiais!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų