
1 vienetas | anties |
6 vienetai | obuoliai |
10 vienetų | bulvių |
šiek tiek | obelių aliejus |
šiek tiek | kokosų pienas |
Šaltinis: žurnalas "Moteris"
Antys, žąsys, įdarytos obuoliais, grybais, lašiniais didikų buvo vieni pagrindinių šventinių patiekalų Lietuvos didikų virtuvėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šventiniai drebučiai
-
Vištienos pyragas
-
Vištienos kotletai su daržovėmis
-
Maltiniai su kaparėliais
-
Kepsniukai iš vištienos gabaliukų
-
Vištiena kinietiškai
-
Vištiena svogūnų ir krapų
-
Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
-
Kepta višta su obuoliais
-
Vištiena su kopūstais
-
Vištiena ant grotelių
-
Vištienos užkepėlė
-
Kalakutienos guliašas
-
Vištų sparneliai
-
Greitieji vištienos kepsniukai
-
Troškinta antis su svogūnais
-
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Vištiena "afigiena"
-
Kepta višta su obuolių įdaru
Įdaryta obuoliais antis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Obuoliai,
6 vienetai -
Bulvės,
10 vienetų - Obelių aliejus
- Kokosų pienas
Nuplauti antį, aptepama aliejumi, įtrinama druska, pipirais (iš vidaus taip pat). Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir jas sukišti į antį bei užsiųti. o kojas surišti.
Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir kepti 15 minučių. Tada šalia anties dėti bulves, apteptas aliejumi ir pabarstytas prieskoniais ir kepkite dar 1 valandą 200°C temperatūroje.
Šaltinis: žurnalas "Moteris"
Antys, žąsys, įdarytos obuoliais, grybais, lašiniais didikų buvo vieni pagrindinių šventinių patiekalų Lietuvos didikų virtuvėje.