
1 vienetas | anties |
3 valgomieji šaukštai | obuolių actas |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
30 gramų | obelių aliejus (rapsų) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
1 sauja | džiovintų slyvų |
šiek tiek | svogūnai |
šiek tiek | krapai (arba petražolės) |
1 stiklinė | obuolių sultys |
Taip antį troškindavo dar mano močiutė, o šis receptas galėjo atkeliauti iš bajorų virtuvės, kadangi antis,slyvos, obuoliai buvo neatsiejami pridoktai nuo didikų virtuvės, dar viduramžiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptas tetervinas
-
Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
-
Kepenėlių blyneliai
-
Antis, kepta aluje
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Vištienos pyragas
-
Traški vištiena
-
Filiukai pataluose
-
Lietiniai blynai su vištiena
-
Marinuoti vištų sparneliai su šonine
-
Gyvatukai iš vištienos ir varškės
-
Farširuota višta
-
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
-
Kijevo kotletai kitaip
-
Pasislėpęs paprikoje
-
Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
-
Keptos vištos blauzdelės
-
Vištienos kepsniukai
-
Salotos su vištiena ir pupelėmis
-
Kepta antiena
Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Obuolių actas,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
3 skiltelės - Druska
-
Obelių aliejus, rapsų,
30 gramų - Juodieji pipirai
- Druska
-
Džiovintos slyvos,
1 sauja - Svogūnai
- Krapai, arba petražolės
-
Obuolių sultys,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Antį sukapokite dalimis, pilkite acto, įtrinkite druska, pipirais ir marinuokite bent keletą valandų. Kol marinuojasi antis, užmerkite džiovintas slyvas obuolių sultyse. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant didelės liepsnos apkepkite paukštieną iš vsių pusių. Tada ugnį sumažinkite ir suberkite supjaustytą svogūną, sudėkite slyvas su sultimis, berkite krapų, druskos, prieskonių. Toliau troškinkite gilioje keptuvėje apie 50 minučių (jei reikia, įpilkite verdančio vandens ar obuolių sulčių). Priklausomai nuo obuolių sulčių rūgštumo, troškinant antį, gali prireikti pagardinti cukrumi ar parūgštinti citrinos sultimis.
Taip antį troškindavo dar mano močiutė, o šis receptas galėjo atkeliauti iš bajorų virtuvės, kadangi antis,slyvos, obuoliai buvo neatsiejami pridoktai nuo didikų virtuvės, dar viduramžiais.
Komentarai (4)
-
daluze
2016-04-18 01:12
reikejo greitai,tik nupesiau,nusvilinau,nuploviau,supjausciau,,sultys,slyvos,prieskoniai,druska greirtpuodis,uz puse valandos ir svente prasidejo,o skonis superinis,tik spalva anties tamsoka nuo slyvu .Receptas geras,gaminkit :)