700 gramų | paukštiena (vištiena arba kalakutiena) |
1 vienetas | svogūnai |
200 gramų | konservuoti kukurūzai |
1 sauja | spanguolės |
40 gramų | želatina |
5 vienetai | petražolės (šakelės) |
1 sauja | spanguolės |
8 vienetai | petražolės (ar kiti žalumynai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta antis su daržovėmis
- Kalakutienos pjausniai
- Skanioji vištytė
- Keptos vištos blauzdelės
- Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
- Vištiena kepta su žolelėmis
- Švelni vištiena su brokoliais
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Pyragas su lašišos įdaru
- Traškus viščiukas broileris su majonezo marinatu
- Vištienos kulšelės
- Lazanija su vištiena
- Obuoliais įdaryta žąsis
- Kepsnys su persikais ir majonezu
- Vištienos file džiūvėvėsliuose
- Žąsų kepenėlių šašlykas
- Kepsneliai su grybais
- Vištų blauzdelės
- Triušienos dešrelės tešloje
- Vištiena su kopūstais
Šventiniai drebučiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Paukštiena, vištiena arba kalakutiena,
700 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Konservuoti kukurūzai,
200 gramų -
Spanguolės,
1 sauja -
Želatina,
40 gramų -
Petražolės, šakelės,
5 vienetai -
Spanguolės,
1 sauja -
Petražolės, ar kiti žalumynai,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paukštieną dėkite apvirti, kad pasišalintų nešvarumai. Tada dėkite ją virti į verdantį vandenį (800- 1000 ml), pagardinkite druska ir pipirais.
Kiek ataušus viriniui, suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps granulės. Ataušinkite ir suberkite smulkintą svogūną.
Paimkite formeles ir kiekvienos dugną išklokite mėsa. Tada dėkite konservuotų kukurūzų sluoksnį, vėl sluoksnį mėsos ir atsargiai užpilkite formas vištienos nuoviru. Formeles padėkite į šaldytuvą. Po 2 valandų į formeles su drebučiais dėkite krapų šakeles ir spanguoles bei palikite stingti dar kelioms valandoms.