
330 gramų | vištienos filė |
4 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | paprika |
1 vienetas | morkos |
90 gramų | soja (daigai, konservuoti) |
1 stiklinė | sultinys (nesūrus) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
2 valgomieji šaukštai | austrių (padažas) |
2 valgomieji šaukštai | sojos padažas (tamsusis) |
3 valgomieji šaukštai | sojos padažas (tamsusis) |
šiek tiek | aliejaus |
1 vienetas | svogūnai |
Supjaustome papriką ir morką plonais šiaudeliais, svogūną didesniais gabaliukais, susmulkiname česnakus.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, įberiame smulkintą česnaką, maišydami truputį pakepiname. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame kol mėsa pasidaro balta. Tuomet suberiame morkas, svogūną, paprikas. Maišydami daržoves kepiname apie 5 minutes. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus, bei sudedame sojų daigus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Paragaujame ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.
Valgome su virtais ryžiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
-
Vištienos kotletai su daržovėmis
-
Vištiena su kalendra tailandietiškai
-
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
-
Keptas ančiukas
-
Kepta antis su apelsinais
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Kebabas
-
Vištienos šašlykas
-
Vištienos pyragas
-
Vištienos plovas
-
Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
-
Naminis šnicelis
-
Vištienos kotletai su slyvomis
-
Vištienos drebučiai su krienų padažu
-
Auksinės šlaunelės
-
Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Vištienos apkepėlė
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
Vištiena su sojų daigais

- Paruošimo laikas:
-
Vištienos filė,
330 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės -
Paprika,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Soja, daigai, konservuoti,
90 gramų -
Sultinys, nesūrus,
1 stiklinė -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Austrės, padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Sojos padažas, tamsusis,
2 valgomieji šaukštai -
Sojos padažas, tamsusis,
3 valgomieji šaukštai - Aliejus
-
Svogūnai,
1 vienetas
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Supjaustome papriką ir morką plonais šiaudeliais, svogūną didesniais gabaliukais, susmulkiname česnakus.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, įberiame smulkintą česnaką, maišydami truputį pakepiname. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame kol mėsa pasidaro balta. Tuomet suberiame morkas, svogūną, paprikas. Maišydami daržoves kepiname apie 5 minutes. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus, bei sudedame sojų daigus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Paragaujame ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo.
Valgome su virtais ryžiais.
Komentarai (3)
-
Svajūnės Sužadėtinis
2016-10-27 17:02
Skanu.