
1 vienetas | petražolės |
6 vienetai | bulvių |
šiek tiek | garstyčios (padažas) |
1 vienetas | anties |
1 stiklinė | grietinė |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos bulvės ir vištiena
-
Vištienos kulšelės
-
Kebabas
-
Vištienos ir daržovių šašlykas jogurto marinate
-
Keptos kurapkos
-
Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
-
Vištiena svogūnų ir krapų
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Vištiena su daržovėmis bei grybais
-
Kepta višta su bulvytėmis
-
Kepta višta su obuoliais
-
Kalakukas ant iešmelių
-
Keptas viščiukas
-
Vištiena su grietinelės padažu
-
Keptas fazanas su cinamonu
-
Morkų troškinys su vištiena
-
Pikantiški kalakutienos šašlykai
-
Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
-
Traški vištiena
Įdaryta antis

- Paruošimo laikas:
-
Petražolės,
1 vienetas -
Bulvės,
6 vienetai - Garstyčios, padažas
-
Antis,
1 vienetas -
Grietinė,
1 stiklinė -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas - Aliejus
- Pipirai, juodieji
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 2 obuoliai, 250 g virtos maltos mėsos, kiaušinis, truputį sviesto, džiūvėsėlių, pipirų, muskato riešuto.
Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.
Komentarai (7)
-
tikrai
2016-03-24 16:02
nei kiek kepti nei kokioj temperaturoj,raso bile saus.Pasidaryk pats.
-
Marius
2010-01-11 17:33
Kodel nera nurodyta kokioje temperaturoje kepti ta anti?
:-( Seip tai viskas aisku, bet be kepimo temperaturos nelabai gerai paprasciausias spejimas gaunasi kokia temperatura.