| 1 vienetas | petražolės |
| 6 vienetai | bulvių |
| šiek tiek | garstyčios (padažas) |
| 1 vienetas | anties |
| 1 stiklinė | grietinė |
| 1 vienetas | morkos |
| 1 vienetas | salierai |
| 1 vienetas | poras |
| šiek tiek | aliejaus |
| šiek tiek | pipirai (juodieji) |
| šiek tiek | cukrus |
| šiek tiek | druska |
Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šventinis kalakutas
-
Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Vištienos faršo kukuliai su sūriu
-
Vištienos pilavas
-
Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
-
Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
-
Vištiena saldžiarūgščiame padaže
-
Orkaitėje kepta višta
-
Vištiena su paprika po garų
-
Saldžiarūgščiai sparneliai
-
Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
-
Kepta višta garstyčių marinate
-
Velykinis patiekalas vaikams
-
Kepta antienos file
-
Traški vištiena
-
Kepta kurapka
-
Saldžiarūgštė vištiena su morkom ir puria bulvių koše
-
Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
-
Makaronai su vištiena
Įdaryta antis
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Petražolės,
1 vienetas -
Bulvės,
6 vienetai - Garstyčios, padažas
-
Antis,
1 vienetas -
Grietinė,
1 stiklinė -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas - Aliejus
- Pipirai, juodieji
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 2 obuoliai, 250 g virtos maltos mėsos, kiaušinis, truputį sviesto, džiūvėsėlių, pipirų, muskato riešuto.
Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.
Komentarai (7)
-
tikrai
2016-03-24 16:02
nei kiek kepti nei kokioj temperaturoj,raso bile saus.Pasidaryk pats.
-
Marius
2010-01-11 17:33
Kodel nera nurodyta kokioje temperaturoje kepti ta anti?
:-( Seip tai viskas aisku, bet be kepimo temperaturos nelabai gerai paprasciausias spejimas gaunasi kokia temperatura.
