Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas vištos
2 vienetai obuoliai
2 pakeliai ryžiai (virti)
4 skiltelės česnakas
šiek tiek pipirai
2 valgomieji šaukštai majonezas
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
šiek tiek kmynai
šiek tiek karis
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Vištą gerai įtrinkite česnaku, druska, pipirais, kariu ir kmynais. Laikykite mažiausiai tris valandas, o geriausia marinuoti iš vakaro ir kitą dieną kepti.
2.
Nupjauname obuolio žievelę, po to perpjauname per pusę, išskobiame ir supjaustome obuolį į kelias dalis bei sumaišome su virtais ryžiais. Pagardiname druska, pipirais, kariu ir įspaudžiame šiek tiek citrinos.
3.
Įdarą sudedame į vištą ir užsiuvame. Tuomet vištą sutepame majonezu ir apšlakstome citrinos sultimis.
4.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir dedame vištą krūtine į dugną. Dedame į 210-230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Į kitą skardą pilame vandenį ir dedame į orkaitės dugną. Vištą reikia kepti ne mažiau kaip 3 val. Dažnai tikrinkite skardą su vandeniu ir vis įpilinėkite. Kepdami vištą, dažnai apšlakstykite jos išsiskyrusiomis sultimis. Vartokite su orkaitėje keptomis bulvėmis ir obuoliais bei daržovėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Vištą gerai įtrinkite česnaku, druska, pipirais, kariu ir kmynais. Laikykite mažiausiai tris valandas, o geriausia marinuoti iš vakaro ir kitą dieną kepti.

  2. Nupjauname obuolio žievelę, po to perpjauname per pusę, išskobiame ir supjaustome obuolį į kelias dalis bei sumaišome su virtais ryžiais. Pagardiname druska, pipirais, kariu ir įspaudžiame šiek tiek citrinos.

  3. Įdarą sudedame į vištą ir užsiuvame. Tuomet vištą sutepame majonezu ir apšlakstome citrinos sultimis.

  4. Kepimo skardą patepame aliejumi ir dedame vištą krūtine į dugną. Dedame į 210-230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Į kitą skardą pilame vandenį ir dedame į orkaitės dugną. Vištą reikia kepti ne mažiau kaip 3 val. Dažnai tikrinkite skardą su vandeniu ir vis įpilinėkite. Kepdami vištą, dažnai apšlakstykite jos išsiskyrusiomis sultimis. Vartokite su orkaitėje keptomis bulvėmis ir obuoliais bei daržovėmis.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (1)


  • gerai 2018-12-17 08:58

    kad ne 3paras paras o valandas kepti reikia


Daugiau receptų