
1 vienetas | vištos |
2 vienetai | obuoliai |
2 pakeliai | ryžiai (virti) |
4 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | pipirai |
2 valgomieji šaukštai | majonezas |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | karis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
-
Kepti vištų sparneliai
-
Vištienos sparneliai
-
Vištienos apkepėlė
-
Vištienos filė su grybų padažu
-
Kepta antienos file
-
Vaisiais įdaryta višta
-
Sparneliai su kariu
-
Vištienos ir bulvių čenachai
-
Kalakutiena bulvių geldelėse
-
Kotletukai iš vištienos su sūriu
-
Kepta višta su grikiais
-
Morkų troškinys su vištiena
-
Vištienos kepsnys prancūziškai
-
Kijevo kotletai kitaip
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis
-
Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
-
Kiaulienos kepsneliai su majonezu
-
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Višta,
1 vienetas -
Obuoliai,
2 vienetai -
Ryžiai, virti,
2 pakeliai -
Česnakas,
4 skiltelės - Pipirai
-
Majonezas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai - Kmynai
- Karis
- Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištą gerai įtrinkite česnaku, druska, pipirais, kariu ir kmynais. Laikykite mažiausiai tris valandas, o geriausia marinuoti iš vakaro ir kitą dieną kepti.
Nupjauname obuolio žievelę, po to perpjauname per pusę, išskobiame ir supjaustome obuolį į kelias dalis bei sumaišome su virtais ryžiais. Pagardiname druska, pipirais, kariu ir įspaudžiame šiek tiek citrinos.
Įdarą sudedame į vištą ir užsiuvame. Tuomet vištą sutepame majonezu ir apšlakstome citrinos sultimis.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir dedame vištą krūtine į dugną. Dedame į 210-230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Į kitą skardą pilame vandenį ir dedame į orkaitės dugną. Vištą reikia kepti ne mažiau kaip 3 val. Dažnai tikrinkite skardą su vandeniu ir vis įpilinėkite. Kepdami vištą, dažnai apšlakstykite jos išsiskyrusiomis sultimis. Vartokite su orkaitėje keptomis bulvėmis ir obuoliais bei daržovėmis.
Komentarai (2)
-
gerai
2018-12-17 08:58
kad ne 3paras paras o valandas kepti reikia